WHAT'S ON MY MIND?



"Enjoy reading my lovely visitors :D ,
Thankyou for your time,and please come again :D "





Thursday, January 29, 2009

Mandi...




Hari Isnin,Dec 2008*

"Baik,Saya mahu kamu berlatih menembak ni sampai dapat,pasal saya inda mahu ada yang fail lagi,Paham?!" Arahan daripada Sarjan Hasim..

"Paham tuan!!" Jawapan daripada seanggota bersenjata

sesi perlatihan pun djalankan dan hampir semua daripada mereka telah melakukan yang terbaik.. segala penat lelah mereka diKetepikan dahulu,walaupun bau peluh dari tubuh mereka semerbak harumnya,mereka tetap juga meneruskan latihan itu,demi untuk kerjaya mereka..

*Tibalah masanya untuk mereka berehat*

"Okay.. Saya benarkan kamu untuk berehat sekajap,then after ne,kamu buleh mandi.."Kata sarjan Hasim

"Sarjan.. Alah.. sabun mandi kelupaan kami membawa.. macam mana kan mandi ne?" Kata Seorang daripada anggota tersebut.

"ehh.. jangan tah kamu ingaukan tu.. Saya ada bawa Sabun badan kali uh.. cukup-cukup tah untuk kamu sama saya tu.. lasting lagi baunya tu" Jawap sarjan Hasim

"Bahh.. Okay tu jan..,ohh.. padan tah bau badan sarjan dari tadi kedengaran baunya.. bau lemon lagii.. hehehe" Kata anggota itu lagi

Selepas itu,Tanpa membuang masa,mereka semua pun berangkat menuju kamar mandi,kerna mereka tidak tahan dengan bau peluh yang melekat dibadan mereka..

Bila mereka sampai disana.. Mereka pun bersedialah untuk mandi..

"bah jan.. mana sabun mandi uh? gali ku sudah ne.. kan mandi kami.."

"ne apakan saya pakai ne? ambil tah pulang kamu sedikit seorang.. jangan banyak eh,untuk sabun saya di rumah lagi karang.. mesti jimat..." kata sarjan itu

" eh.. ani kah?? Bisai-bisai dih.. Beibun tah pulang jan ne" kata mereka

"astaaa.. beibun apa tah pulang.. lurus jua ni sabun mandi,nah katanya dsini anti-Bekteria,and untuk membersihkan..nah.. bau lemon lagi.,"

Mereka semua terdiam dan salah seorang daripada mereka berkata dengan nada yang perlahan..

"kamuuu~~.. aku buta huruf kah atau ia yang buta huruf..? lurus kan ani sabun mandi...?"

lalu mereka semua pun beredar dari bilik mandi itu dan membatalkan sahaja niat mereka untuk membersihkan diri dan mereka terdiam sesaat,lalu berkata..

"ADAKAH PATUT "GLO" UNTUK BASUH PINGGAN MANGKUK DISURUHNYA KETANI BUATKAN SABUN UNTUK BADAN!!???"
"awo uh sarjan ani.. padan tah asal masuk keraja semerbak sudah baunya atu,rupanya ani rahsianya.. hmmmmmmmmmmmmmm????"



Mengimbas kembali..


hye bloggg,hye you all ;))
hurm... macam biasa la.. ku di sini saja kan update blog..
iatah ganya nglehnya ni Blog ni.. mesti jua update everyday kan?~ if inda boring tia.. Bukan tia blog namanya.. :P but atu bukannya topic ku hari ani.. :P haha...

Hurmm.. ive been thinkin' banar jua uh if sunyi ne kadang-kadang siuk jua.. kadang-kadang membari sakit jiwa jua.. hahah pasalnya tadi aku nada kan di buat bah di rumah ani..

sekali Bahapa ku nah??

Mun kamu kan tau... aku mengakas barang-barang lama ku...,Bukan pulang barang-barang apa.. tapi segala Patung Barbie ku,and macam-macam lah mainan ku dulu ku keluarkan.Then main tah ku seorang-orang memaluikan diri..Siuk jua uh..teringat pulang ku masa ku kanak-kanak dulu..,iatah aku apa lagi tadi.. perasan tah ku jadi kanak-kanak balik.. hahahah...

Then dalam bebrapa minit.. ada tia orang mengatuk pintu bilik ku..
sekali ku bukaaaaaaaa........

IATAH NADA NE...... :(

Menangis tuha ku tarus.. habis mainan ku kna serbu uleh Niece & nephew ku...
Waaaaaaaaaaaa :'(

Hancur tarus mainan yang ku simpan berkurun lamanya ani...

Wednesday, January 28, 2009

First love ;)



Nahh.. datang tah jiwang ku..
awo baik jua kan mengingatkn pasal my first love dulu.. kalau ia baca luahan hati ku ani kan bisai.. ahaha
*Mun bf ku baca geranti ku kana umban ne* ahahahah
tapi kisah ani saja kan ku share sama kamu..
well..malas jua ku kan simpan-simpan lagi kan if dah jadi memory atuu~;)

Hurm.. okayy.. di mana ku kan start uh? hurm..
Okay lah.. this guy namanya si "A" pulang.. I don't have to tell you guys lah siapa :P
aku kenal ia dari kawan classmate ku dulu.. batah dah lah.. lagipun time atu aku single lah dikatakan..
Haha.. But dipendekkan cerita..,kami ani kana tamukan lahh.. pasal time atu masing-masing jua kan cari pasangan.. *esehhh.. malu tah ku nah :P* ehheh..
But but... aku dulu yang buat first move*ehem*.. aku text ia..,then.. ia suruh aku call.. aku call lahh..

At first place ia kan marah lah arah ku,pasal ia inda kenal aku..,but then bila ku cakap sama ia,and explain everything,inda tia ya jadi marah... sooo..
cakap-cakap lah kami,kenalan-kenalan.. sampai habis credit :P hahaha..!!

so lama-lama kami kenal atu.. Kami decide jangan tah send picture or apa-apa dulu,.. biar tia blind date dulu nya orang.. eheh..*surprise lah*
Thats mean aku inda pernah lihat ia,ia pun inda pernah lihat i.. :))
and kami offically couple before jumpa..
aiii.. teringat tah ku pulang nahhh.. *sweets berabis* eheh..:')

...*Our first Date*....

Tiba tia saat yang ditunggu-tunggu.. first time tah kami jumpa ni..
aii.. nervous banar ku kali uh.. macam-macam imagine ku.. aku bukan apa..,takut ia inda suka aku wahh.. and macam-macam lagi lahh..
kami lagi jumpa di The MAll.. hahah.. kami bagitahu warna baju saja..
then bila ia sampai call nya aku.. astaa.. macam kan gugur jantung ku nervous uh.. hahaha...
diTanyanya ku dimana? kataku aku tampat route66..
lapas atu di aganya tah ni aku..,dalam masa yang sama warna baju yang ku pakai,sama macam baju sis ku,which is time atu sis ku ada call sama kawannya jua.. Hahahah.. aku lagi bertapuk time atu..
kali di aganya sis ku.. mana inda sis ku Blur tu :S hahah..! ditanyanya lagi,yang mana satu kan??
sekali dengan rasa nervous ku yang MELATUP-LATUP.. keluar tah kuuu.. hahaha..

sooo.... Disanalah bermula lah first date kami.. hehe.. ai.. romantic nyamo..!
Handsome guy~,and im so glad jua ia suka aku:") kira sama-sama suka lahh~~*wosshhhh* ehehh
Hurm...time atu ia pakai baju lengan panjang kan.. rupanya ia simpan box damit dalam atu.. which is dlm box atu ada galang silver.. WOW!!! speechless ku tarus.. :')terharu jua saya tu.. di pakaikannya lagi tuuu~plus.. he kissed my hand laaa.. eeeee~~ :'S *sweets*eheheh

and begitu lah seterusnya.. Paham-paham tah kamu gelagat orang bercinta..,tapi aku pun jarang jua dapat jumpa ia..,habis-habis alat 2/3 bulan baru kami jumpa~:S sabar sajaa..
so bagi kami.. time kami jumpa atu tah masa yg paling berharga bagi kamii.. so inda dapat sia-siakan lahh.. :')

well... Aku just pendekkan cerita ku lah uh.. inda jua siuk detail ani kata org.. ehehhe..

Ada lagi masa kami jumpa time raya..,ia bawa aku jumpa ia punya parents.. and kenalan sama siblings nya..
and aku suka lah familynya.. smua baik~ parentsnya pun bagi green light jua arah kami untuk sama-sama,eheheh...
habis ku kana interview.. hehe.. takut pulang jua ku.. but.. inda ada apa-apa lah... drg okay jua~:))
and yang penting time atu nada problem lah.. ;)

Sampai tah kami sudah 1 tahun labih..
iatah ku malas ni.. time ani tah macam-macam halangan kami.. :S kadang-kadang aku busy sampai inda terlayan ia~:S kesian pulang ku~~.. but i duno what to do lagii..
tapi ia paham pulang.. ia ani,selain understanding,caring &lovable .. ia ani baik jua orangnya..
bagi ku ia ani perfect lah.. balum ku pernah lagi jumpa orang macam ia ani di masa ani..

Tapi sayangnya semua ani sementara saja..
inda ku tahu siapa kah buat mulut sampai ia pecaya orang atu banar-banar daripada aku..
*iata part yang ku sedih ni nah.. :'( *
time atu aku try to explain everything plus aku berani bersumpah.. tapi tetap jua ia inda pecaya..
ia langsung inda bagi aku peluang yg kedua.. pututnya.. everyone deserve a second chance kan? :"(
tapi aku sabar saja.. mungkin ada hikmah disebaliknya.. :'))

Sudahh.. titik! inda ku mahu lagi cerita sedih-sedih ani.. sakit karang lagi mata ku :P nyehh..
okayy.. guys.. iatah yang ku alami ni..
so now.. syukur alhmdlilah.. aku dapat jua moved on walaupun ku dangar ia sudah kawin :'))

To Him : A 307 : "Where ever you are,I just want you to know.. Aku banar-banar bukan seperti yang kau sangka,aku inda pernah curang arah mu,mahu pun buat perkara inda baik di belakang mu.Walaupun kau sudah moved on masa ani,aku tetap jua payah kan lupakan kau hingga hari ani,so cara ku kan show my love to you.. aku doakan ja kebahagiaan mu~.. and thanks for everything.. aku banar-banar respect arah mu.."



Malam yang menakutkan :S



Ehh.. mun aku ani sakit jantung uh.. lama dah kali aku kapisan ampai-ampai..
Haiii.. adakah uhh.. terlampau lamah semangat bah aku ani.. tahu tah.., aku ani lagi penakut,
jangan tah kan cerita pasal hantu,apa-apa bunyi yang ganjil perasan ku,dah tah ku mcm org inda sadarkan diri tu..haha..!

macam ani ceritanya.. masa malam atu dalam pukul 2 pagi lahh,aku lapar banar-banar sampai gastrik wah parut ku ulehnya..
paksa tah ku ke dapur,makan tah ku ne seorang-orang..
Ada pulang dangan ku.. Meow ku saja..,antam tah saja.. asalkan ku bedangan..HAHA!
sekali kann... Bila ku concentrate dah makann...
Ada tia bunyi something macam org mengatuk,macam bunyi basi jua....
mula-mula inda ku ingau.. makan saja ku.. kali makin kuat bunyinya..!

aku apa LAGI!!!! macam kan separuh mati ku belari naik kebilik ku..

Ku suruh tarus Abang ku lihat apa ada di dapur atu??
and bunyi apa kan tu??

THEN????.......

ERKKKKK???>>>>......

EHHHH! Dasar tikar begulung banar ehh..

PENUTUP periuk nasi rupanya..heheh

opsss!!~~

HAHAHAHAHHA!!
*lapar jua ku masih ni :S*

Telampau Syok dh tidur


Kisah ani masa ku masih lagi sekulah,
dipahami tah kamu,mun sekulah pagi..patang tidur saja tah keraja ku tu after buat homework,hehe..

Inda kan Masa ku buat homework ku atuu,tertidur tah kuuu...
dengan nenyaknya macam sleeping beauty inda menjadi.. Hahaha:P

"zZZZZZzzzzzzzZZ...." *p/s: Sorry i tidak berdengkur time tidur okay,hilang tarus usul bini-bini..ahahah!*

Then..... Kamu tahu apa????
of cause lah kamu inda tahu kan?.. baru jua ku bercerita nii..heheh..

Tiba-tiba.. aku macam sasak nafas.. inda ku dapat bernafas kali-kali ani wahh..*banar~~*
macam nyawa-nyawa fish sudahh
..
kan beteriak pun inda dapat ani wah..

*astaaa.. napa kediaku ani*...............???

Kali ku buka ckit2 mata ku..

Ku lihat.... Jeng jeng jeng.....!!!!


lahhhhhhhhhhhhh.....

Suspense!!!!!

aku rupanya menutup muha ku pakai bantal ku.. ASTAAAA!!! :P
*konon2 banar tah 2 sasak nafas* Hahahahah...





Photoshoot :)


Nov 2008.. Aku ada photoshoot tempat bodyshop lah.. Hahah.. Glamour habis tu uh :P haha..
tapi ialah kan..all of the girls and the regular costumer sana mestilah tahu tu..
durang ada buat photoshoot plus kana makeupkan tarus.. haha..!
but then we have to pay lah if mahu..,so aku cuba lah sana..

Aku Pilih photo sesion time patang lahh..
lapas tu, bila ku sampai sana.. wow!.. aku saja seorang teenage girl ani wah.. Haha!!.. but then maybe
yang lain sudah datang pagi kali.., who knows kan??. :P

Hurm.. masa tiba giliran ku kan kana make up.. astaaa.. ,nervous banar aku uh.. Haha.. mcm kan buat concert rasanya .. ahahah!
bila habis saja kana make up.. aku lagi yang last kana gambar tuu..,
awal-awal inda pulang ramai orang lihat.. tapiiii bila ku sudah kana suruh pose.. Atu banarrr...! banyakk orang lihat~~.. malu berabis ku kali uh..
sampai ku kan inda jadi ani wahh...
bah..,macam mana jua, mun model banar bisai jua kana lihat..,
ani baru jua perasan... haha!.. bari malu nyamo.. hahaa..
tukang gambar ani lagi teenage guy,macam perumuran ku lahh.. Not bad~,.. Mun girls melihat geranti ke HEART tarus melihat ia.. hahah..!
sampat lagi tu aku uh.. haha
so.. aku pun antam tah saja pose apa yang ada di kepala ku ani,janji habis,syukur tah.. Malu hantap ku bah tu. hahaha
so bila habis sudahh.. i've to wait 1 week lah for my picture atu.. but thenn.. okkayy..
kuality gambar atu okay lahh.. Muka ku saja Spoil~,Banci i lihat tau.. haha..
Tapi siuk jua.. atleast aku ada pengalaman dalam berphotoshoot.. ;))

Tuesday, January 27, 2009

Inda Betidur :S


Haiss.. Batah-batah ani inda ku pandai bertidur.. paham-paham tah kamu.. hujan di Brunei ani inda pandai beranti..
takut jua ku tu,tidur seorang lagiiii.. :( Haha.. aku apa lagi,mun sudah ada tunder,ada kalanya tutup karan atu tah aku takut tu nahhhh...,jawapannya tidur sama sis ku tah ku tuu..Haha
pernah kali uh aku siuk-siuk tidur..,lapas atuuu.. tutup tah jua karan uh..,automatic lagi bangun tu eh aku uh..HAHA!
selajur menangis cari-cari orang.Macam orang inda sadar baik. hahah..
Aku ani masuk sudah category mature,tapi macam kanak-kanak jua masih perangaiii..*inda pemalu* HAHA!
Haha..macam mana tah jua kamu ani ehh, dah kejadian jadi penakut bahh.. Haha



Me & My self ;))



Hyee.. Assalammualaikum?im Ayuni or you can called me Eyun or Unnie :)
Actually im not good in describing about myself,although its "easy" as 1 2 3,but for me its NOT lol!


So,Where should i start? Okay,i live in Brunei(if you didn't know where is it,Google it!) LOL.My age is 20 something ;p,Im short,a ordinary girl who loves a cute thing,who's choosy in food(i don't like Veges,Yikes! ), who loves pink and most of all Barbie lover lol.I have a big family,i have bothers and sisters,which means im a Baby of the family hehe :*

I can be a crybaby,lose temper,and jealousy type.I don't like to be scold or to be yelled, cos' its killing me. I love to be pampered and to be loved but yet im kind of person who's care about everything that i loved and owned. I can be a good listener and a good friend.I don't like cheating or lying,cos for me its unfair. I hate copycaters,backstabber and cheater. While i love people who's honest and sincere, and yeah,i adore pets,i love to watch cartoons, i love candy and icecream alot! hehe.

When its come to dress up,i love to be simple yet elegant and trendy but not too over dressed lol!,i love Victoria's secret perfume,and also i love purse and heels,lot more than anything haha.

Oh yeah,i forgot to mentions that im no longer studying,but yet Insyaallah i'll be continue my study again soon or have a full-time job.
Not yet married lol, cos for now i need to spend more time with my family and friends ;p

So i think that's all you have to know about myself hehe.
Nothing quite interesting in me i guess lol
So.. Nice to know you,Happy reading. (:

 

Love ya! xoxo :*