WHAT'S ON MY MIND?



"Enjoy reading my lovely visitors :D ,
Thankyou for your time,and please come again :D "





Sunday, February 1, 2009

Birthday party





Setelah pulang dari sekolah,Rita pun terus menekan punat-punat digit ditelefon bimbitnya,untuk menjemput kawan karibnya Maria supaya datang kerumahnya petang ini,kerna ada majlis keramaian.

"Hello.. Maria,dapat kau datang krumahku patang ani,hmm.. ada function,aku pulang buat sendiri ni,mun harapkan parents ku,durang atu jarang kan ada masa uh,but inda plg basar-basaran.. aku panggil kawan-kawan ketani clasmate saja" kata Rita

"patang ne? bah okay tu geng,aku pun boring ni di rumah uh,biasa,parents ku pun jarang kan ada di rumah ne,okay" jawap maria

"bah jangan kau nada,aku tunggu kau okay" kata rita lagi

"awooo.. eheh. okay byee" sahut maria lagi

Hari pun menjelang petang,beraneka jamuan pun telah tersedia dimeja,ditambah lagi dengan musik & nyanyian dari mat band yang cukup mempersonakan.Majlis ini boleh juga dikatakan besar-besaran,tetapi bagi rita,ianya biasa sahaja,al-maklum lah,rita kan anak orang berada,lagipun tanpa ibu & ayahnya tidak akan berseri majlis ini.

"ritaaaaaaaaaaaaaaa~~~" Kata kawan-kawannya baru sahaja sampi.
" eheh.. kamuuuu..,bah masuk tah.." jawap rita sambil tersenyum mesra
"okay,but by the way,ada apakan yang kau buat function ni beh?" Kata maria
"hurm.. eheh.. actually today is my birthday guys.."kata rita sambil tersenyum malu
"OH MY GOD!! kau inda ingatkan kami bah beh.. soryyy~ HAppy birthday rita~~~"kata semua dari rakan-rakannya sambil memeluk rita
Rita hanya mampu tersenyum dan mengucapkan ribuan terima kasih sambil megarahkan teman-temannya untuk terus sahaja menikmati jamuan dan persembahan yang telah diaturkan oleh rita.

Majils itu berjalan dengan lancar sehingga datanglah seorang daripada driver rita,menghulurkan satu sampul surat yang dikirimkan oleh ibu & ayahnya,lalu rita pun terus membuka sampul surat tersebut dan dibacanya...

** Happy birthday sayang,sorry mama and bapa inda dapat datang during your birthday party,so sorry okay sayang.. But don't wory,bapa & mama ada bagi rita hadiah yang special.which is a "CAR" pink in color lagi sayang.hope you like it sweetheart,and enjoy it,lagipun grenti rita suka :)**

"WOUHHHHH!!! momy & dady ku bagi aku keretaaa!!! YESSSSSSSS!!! syok ne.huhu! " Jeritan gembira dri rita

"wow! baik~ kna bagi keretA~~" "awo uh.. untung ko,bru 16 taun kana bagi kereta sudah" "waahhh" Kata semua rakan-rakannya yang merasa kagum

teTapi rita terdiam seketika,bila membaca diakhir perkataan surat tersebut,dimana berbunyi....

**Sayang,Ambil saja car tu diatas ice bok didapur,lupa kan taruh tampat bilik rita tadi,enjoy your birthday.. bye sayang.mmmuah dari mama & bapa**


erkkkkkkkkk???????

0 comments:

Post a Comment