WHAT'S ON MY MIND?



"Enjoy reading my lovely visitors :D ,
Thankyou for your time,and please come again :D "





Wednesday, January 28, 2009

First love ;)



Nahh.. datang tah jiwang ku..
awo baik jua kan mengingatkn pasal my first love dulu.. kalau ia baca luahan hati ku ani kan bisai.. ahaha
*Mun bf ku baca geranti ku kana umban ne* ahahahah
tapi kisah ani saja kan ku share sama kamu..
well..malas jua ku kan simpan-simpan lagi kan if dah jadi memory atuu~;)

Hurm.. okayy.. di mana ku kan start uh? hurm..
Okay lah.. this guy namanya si "A" pulang.. I don't have to tell you guys lah siapa :P
aku kenal ia dari kawan classmate ku dulu.. batah dah lah.. lagipun time atu aku single lah dikatakan..
Haha.. But dipendekkan cerita..,kami ani kana tamukan lahh.. pasal time atu masing-masing jua kan cari pasangan.. *esehhh.. malu tah ku nah :P* ehheh..
But but... aku dulu yang buat first move*ehem*.. aku text ia..,then.. ia suruh aku call.. aku call lahh..

At first place ia kan marah lah arah ku,pasal ia inda kenal aku..,but then bila ku cakap sama ia,and explain everything,inda tia ya jadi marah... sooo..
cakap-cakap lah kami,kenalan-kenalan.. sampai habis credit :P hahaha..!!

so lama-lama kami kenal atu.. Kami decide jangan tah send picture or apa-apa dulu,.. biar tia blind date dulu nya orang.. eheh..*surprise lah*
Thats mean aku inda pernah lihat ia,ia pun inda pernah lihat i.. :))
and kami offically couple before jumpa..
aiii.. teringat tah ku pulang nahhh.. *sweets berabis* eheh..:')

...*Our first Date*....

Tiba tia saat yang ditunggu-tunggu.. first time tah kami jumpa ni..
aii.. nervous banar ku kali uh.. macam-macam imagine ku.. aku bukan apa..,takut ia inda suka aku wahh.. and macam-macam lagi lahh..
kami lagi jumpa di The MAll.. hahah.. kami bagitahu warna baju saja..
then bila ia sampai call nya aku.. astaa.. macam kan gugur jantung ku nervous uh.. hahaha...
diTanyanya ku dimana? kataku aku tampat route66..
lapas atu di aganya tah ni aku..,dalam masa yang sama warna baju yang ku pakai,sama macam baju sis ku,which is time atu sis ku ada call sama kawannya jua.. Hahahah.. aku lagi bertapuk time atu..
kali di aganya sis ku.. mana inda sis ku Blur tu :S hahah..! ditanyanya lagi,yang mana satu kan??
sekali dengan rasa nervous ku yang MELATUP-LATUP.. keluar tah kuuu.. hahaha..

sooo.... Disanalah bermula lah first date kami.. hehe.. ai.. romantic nyamo..!
Handsome guy~,and im so glad jua ia suka aku:") kira sama-sama suka lahh~~*wosshhhh* ehehh
Hurm...time atu ia pakai baju lengan panjang kan.. rupanya ia simpan box damit dalam atu.. which is dlm box atu ada galang silver.. WOW!!! speechless ku tarus.. :')terharu jua saya tu.. di pakaikannya lagi tuuu~plus.. he kissed my hand laaa.. eeeee~~ :'S *sweets*eheheh

and begitu lah seterusnya.. Paham-paham tah kamu gelagat orang bercinta..,tapi aku pun jarang jua dapat jumpa ia..,habis-habis alat 2/3 bulan baru kami jumpa~:S sabar sajaa..
so bagi kami.. time kami jumpa atu tah masa yg paling berharga bagi kamii.. so inda dapat sia-siakan lahh.. :')

well... Aku just pendekkan cerita ku lah uh.. inda jua siuk detail ani kata org.. ehehhe..

Ada lagi masa kami jumpa time raya..,ia bawa aku jumpa ia punya parents.. and kenalan sama siblings nya..
and aku suka lah familynya.. smua baik~ parentsnya pun bagi green light jua arah kami untuk sama-sama,eheheh...
habis ku kana interview.. hehe.. takut pulang jua ku.. but.. inda ada apa-apa lah... drg okay jua~:))
and yang penting time atu nada problem lah.. ;)

Sampai tah kami sudah 1 tahun labih..
iatah ku malas ni.. time ani tah macam-macam halangan kami.. :S kadang-kadang aku busy sampai inda terlayan ia~:S kesian pulang ku~~.. but i duno what to do lagii..
tapi ia paham pulang.. ia ani,selain understanding,caring &lovable .. ia ani baik jua orangnya..
bagi ku ia ani perfect lah.. balum ku pernah lagi jumpa orang macam ia ani di masa ani..

Tapi sayangnya semua ani sementara saja..
inda ku tahu siapa kah buat mulut sampai ia pecaya orang atu banar-banar daripada aku..
*iata part yang ku sedih ni nah.. :'( *
time atu aku try to explain everything plus aku berani bersumpah.. tapi tetap jua ia inda pecaya..
ia langsung inda bagi aku peluang yg kedua.. pututnya.. everyone deserve a second chance kan? :"(
tapi aku sabar saja.. mungkin ada hikmah disebaliknya.. :'))

Sudahh.. titik! inda ku mahu lagi cerita sedih-sedih ani.. sakit karang lagi mata ku :P nyehh..
okayy.. guys.. iatah yang ku alami ni..
so now.. syukur alhmdlilah.. aku dapat jua moved on walaupun ku dangar ia sudah kawin :'))

To Him : A 307 : "Where ever you are,I just want you to know.. Aku banar-banar bukan seperti yang kau sangka,aku inda pernah curang arah mu,mahu pun buat perkara inda baik di belakang mu.Walaupun kau sudah moved on masa ani,aku tetap jua payah kan lupakan kau hingga hari ani,so cara ku kan show my love to you.. aku doakan ja kebahagiaan mu~.. and thanks for everything.. aku banar-banar respect arah mu.."



0 comments:

Post a Comment