WHAT'S ON MY MIND?



"Enjoy reading my lovely visitors :D ,
Thankyou for your time,and please come again :D "





Thursday, January 29, 2009

Mandi...




Hari Isnin,Dec 2008*

"Baik,Saya mahu kamu berlatih menembak ni sampai dapat,pasal saya inda mahu ada yang fail lagi,Paham?!" Arahan daripada Sarjan Hasim..

"Paham tuan!!" Jawapan daripada seanggota bersenjata

sesi perlatihan pun djalankan dan hampir semua daripada mereka telah melakukan yang terbaik.. segala penat lelah mereka diKetepikan dahulu,walaupun bau peluh dari tubuh mereka semerbak harumnya,mereka tetap juga meneruskan latihan itu,demi untuk kerjaya mereka..

*Tibalah masanya untuk mereka berehat*

"Okay.. Saya benarkan kamu untuk berehat sekajap,then after ne,kamu buleh mandi.."Kata sarjan Hasim

"Sarjan.. Alah.. sabun mandi kelupaan kami membawa.. macam mana kan mandi ne?" Kata Seorang daripada anggota tersebut.

"ehh.. jangan tah kamu ingaukan tu.. Saya ada bawa Sabun badan kali uh.. cukup-cukup tah untuk kamu sama saya tu.. lasting lagi baunya tu" Jawap sarjan Hasim

"Bahh.. Okay tu jan..,ohh.. padan tah bau badan sarjan dari tadi kedengaran baunya.. bau lemon lagii.. hehehe" Kata anggota itu lagi

Selepas itu,Tanpa membuang masa,mereka semua pun berangkat menuju kamar mandi,kerna mereka tidak tahan dengan bau peluh yang melekat dibadan mereka..

Bila mereka sampai disana.. Mereka pun bersedialah untuk mandi..

"bah jan.. mana sabun mandi uh? gali ku sudah ne.. kan mandi kami.."

"ne apakan saya pakai ne? ambil tah pulang kamu sedikit seorang.. jangan banyak eh,untuk sabun saya di rumah lagi karang.. mesti jimat..." kata sarjan itu

" eh.. ani kah?? Bisai-bisai dih.. Beibun tah pulang jan ne" kata mereka

"astaaa.. beibun apa tah pulang.. lurus jua ni sabun mandi,nah katanya dsini anti-Bekteria,and untuk membersihkan..nah.. bau lemon lagi.,"

Mereka semua terdiam dan salah seorang daripada mereka berkata dengan nada yang perlahan..

"kamuuu~~.. aku buta huruf kah atau ia yang buta huruf..? lurus kan ani sabun mandi...?"

lalu mereka semua pun beredar dari bilik mandi itu dan membatalkan sahaja niat mereka untuk membersihkan diri dan mereka terdiam sesaat,lalu berkata..

"ADAKAH PATUT "GLO" UNTUK BASUH PINGGAN MANGKUK DISURUHNYA KETANI BUATKAN SABUN UNTUK BADAN!!???"
"awo uh sarjan ani.. padan tah asal masuk keraja semerbak sudah baunya atu,rupanya ani rahsianya.. hmmmmmmmmmmmmmm????"



1 comments:

Erma Amalina said...

yu.. sebenarnya sarjan nya ane berakal bahh tuuu... terlampau pintar lahhh.. nahhh aaa.. ndakan glo atuu dalam iklan.. "menghilangkan kotoran degil" iatahhhh di pakainya atuuu... menghilangkan kotoran degil plus yang masam2 atuuu.. hahaha lagipun harum xahhh apatahh lagi yang lemon ;)

Post a Comment