WHAT'S ON MY MIND?



"Enjoy reading my lovely visitors :D ,
Thankyou for your time,and please come again :D "





Wednesday, October 15, 2014

Terang sempurna



Terang,
menyinari seluruh gelap ku,
menyinari seluruh suram ku,
menyinari disekelilingku.

Terang,
kenapa kau mesti datang?
kenapa kau masih menemani ku?
aku kata, pergi!,
aku kata, usah disini!
gelap pasti datang menggantimu.

Terang,
berhenti melindungiku,
berhentilah  bersamaku,
buta mataku kerana sinarmu,
pergi dan jangan kembali lagi.

Terang,
kau indah,
kau sempurna,
layak mu disisi matahari,
sedang aku layak bersama malam.




Ayuni Naim,
Oct,15'14
Xoxo




Thursday, September 18, 2014

Bernama Hati.



Hati,
Kau mengajarku untuk bersabar,
mengajarku untuk mengerti,
mengajarku untuk mendengar,
Tetapi kenapa aku harus berhenti?


Hati,
telah pecah dan tersakiti,
Remuk tidak diubati,
Tetapi kenapa aku tetap disini?


Hati,
terseksa bila disana,
Dipukul setiap masa,
Tersenyum bila ditanya,
Kerana nanti,kau akan memahaminya.

Hati,
Bila disana terhenti,
kau tetap diperhati,
Dari pencipta yang abadi.



Xoxo
Ayuni Naim.
Sept'14

Wednesday, September 17, 2014

Indahnya Cinta *16*


Selesainya majlis Doa Arwah,yang mana menandakan sudah 40 hari Ikhwan telah meninggalkan Rin dan keluarga yang disayanginya.
Rin yang juga kini sudah selamat melahirkan seorang anak perempuan yang sangat comel,cerdik, dan berkulit putih bersih seperti Puteri Salju,
dimana mata dan hidungnya sama sekali seperti arwah papanya Ikhwan. Rin yang sedang mendokong anaknya hanya duduk termenung mengingatkan kejadian yang telah
berlaku sambil menitiskan airmatanya.


*Imbasan kembali*


"Rin,ani ada envelope yang Ikhwan suruh farid sampaikan arah Rin.
Mahu Farid bacakan untuk Rin?" Farid menyampaikan amanah Ikhwan.


"Envelope? tentang apa tu Farid?, okay.. just read it for me Farid" Rin Keliru


"Disini ada Ikhwan bagi surat dan satu lagi karang Farid bagitahu okay?,
Okay Farid Bacakan now.."


* Asalamualaikum sayangku Rin?,Disini me tulis surat ni is just incase kalau
me sudah inda ada lagi dalam dunia ani.. me takut kalau me inda dapat sampaikan apa yang me
mau bagi arah sayang.
Sayangku Rin, ada pun kedatangan dan isi kandungan surat ani mengguris hati perasaan sayang,me minta maaf terlebih dahulu okay?

Didalam surat ani,me kan bagi semua hak sayang dan hak anak ketani nanti yang bakal lahir,
what i mean is, me tahu selama me sama sayang,me always busy. tapi.. percaya lah.. me inda pernah abaikan tanggungjawab me
sebagai seorang husband, and you know.. nothing can change my love for you,walaupun apa sahaja dugaan yang datang.
Buktinya,me telah tubuhkan sebuah big company for you and our family,and its for our baby's future jua.
Farid akan guide you,sebab.. he knows everything sudah.

and.. semua dokument gran tanah dan dokument all my acid or duit me,me sertakan. all you have to do is just sign it sayang,
and its all yours.

dan.. satu lagi sayang, yang ani me minta maaf sebab me inda pernah bagitahu you,
me ada sign dokument mendermakan organ,even if me ada or inda ada,me still mau give my eyes ni for you..
and me harap sangat sayang boleh melihat semula.and im gonna be so happy for that sayang. ingatkan me sudah janji akan jaga you sayang?
and me inda akan lupa segala lafaz yang me buat semasa tani di ijab kabul,semua atu me akan me buat sampai sudah me inda ada lagi.



I love you til Jannah Rin Huriyyah.
and i love you baby papa *hugs*

Your husband: Ikhwan Ridhwan*


Bertapa sayu hati Rin,bagaikan hendak luluh hatinya bila mendengar apa yang Farid bacakan itu. Jeritan tangisannya yang
menunjukkan yang dia sangat mencintai Ikhwan lebih dari segalanya.


"kenapa Ikhwan inda faham Farid?.. Rin bukan mahu harta kekayaannya. ataupun mahu melihat. Rin hanya mahukan my husband ikhwan sahaja~" berlinangan airmata membasahi pipinya.


"Rin~~ be strong. jangan salahkan ia~ Farid tahu. ia do it for you and your baby, and i know. Ikhwan is a very responsible.
and i know,ia sudah terasa masanya inda lama,Tuhan lagi sayangkan ia Rin. and wanna know apa ia cakap to me every working with him?
'i will be so happy dude,soon jadi papa,and Rin boleh nampak semula,and i cant wait for that,
iknow ia batah sudah kan lihat aku,dari first kami mula kahwin,and now..its my turn, mesti ia happy banar lihat baby kami yang comel kan?'
That words Rin,doesnt give you kuat lagi ka? sebab i know,Ikhwan will be happy kalau ia lihat usahanya selama ani inda sia-sia" Farid memberi Rin harapan.


"Ya Allah~~,kesian Rin dangar and makin bersalah rasa Rin,
macam mana Rin kan teruskan hidup tanpa ia Farid? ia selalu bagi Rin hope and ia inda pernah give up, and ia juga satu-satunya husband Rin Dunia Akhirat.
ia sahaja yang dapat menerima Rin yang Buta ani, yang sanggup bersusah bagi makan minum dan pakai Rin semasa dalam Rin keadaan macam ani,Rin inda dapat lupakan
semua atu Farid,inda ada seorang pun yang dapat mengganti ia dalam hidup rin" jawab Rin sayu.


Mendengar kata-kata Rin,Farid terus terdiam kerana terkilan dengan semua luahan hati Rin,
Dan Farid sendiri sedar yang dia bukan untuk Rin. Lalu Farid membuat keputusan untuk terus melupakan sahaja amanah Ikhwan yang satu lagi itu,dimana dia disuruh untuk menikahi Rin.
Tetapi dia berjanji akan tetap menjadi teman sejati Rin dan akan selalu menemaninya dan menjaganya demi Ikhwan.


Sedang mereka bersembang,Rin merasa sakit dibahagian perutnya. Teramat sakit sehingga Rin merasa sudah tiba masanya untuk dia melahirkan.
Farid  terus panik dan lalu bergegas kehospital dengan papa dan mama Rin.
Dan disana lah bermula kebahagiaan bagi Rin,yang mana dia telah selamat melahirkan " Arissa A'shadieeyah Ikhwan Ridhwan",
Nama yang Rin letakkan sempena mengingatkan Ikhwan yang sudah menyediakan nama itu semasa Rin masih lagi mengandungkan Arissa sebulan.



Tersentak Rin dari termenung bila pembantu rumahnya menyapa bahunya bahawa Farid ingin berbual dengannya.

"how are you Rin? and this cute lil princess? alolololo. uncle Farid here. she's so cute Rin,just like Ikhwan and you. heheh." tanya farid sambil memegang pipi Arissa.

"Macam ni lah Farid,masih belum dapat lupakan kenangan Rin sama Ikhwan,tapi kerana Arissa,im happy.. so kenapa farid?" jawab and tanya Rin.

"Alhamdulilah kalau macam atu Rin,u have to be strong for your baby ni okay?, i just wanna remind you, esok, its time sudah pembedahan mata tu,
dont worry,doctor tu my friend,and he's very good,and pasal arissa, i will take care of her until you recover okay?" farid menjawab lagi.

" hmmm. esuk? Ya Allah mudahan semua berjalan lancar, please farid,jaga Arissa for me,manatau kan?" Rin serba salah.

" Eh.. jangan ingau okay? tawakal. and walau apa pun, i will take a good care Arissa okay?,and bila semua sudah selesai,you will back to work jadi boss ni heheh" jawab Farid.

Rin hanya tersenyum dan terharu. tetapi didalam hati berdebar dan berdoa,semoga semua berjalan lancar,dan dia tetap tabahkan hatinya demi suami dicintainya.

Friday, September 5, 2014

Here goes 'nothing'



Howdy? its been awhile. heheh
Okay...as you can see..im still working out with my Novel,which i assume you gotta have to wait for it a lil bit longer. Yikes! damn. i was stuck. lol. Sorry for that yeah? :x

Anyway, Im bored.. i dont know what to do :/ Moody & feel so sick. oh just great :(

feels so down lately..,why? i dont have any idea why. do u? lol
lots of things in my mind i guess. about myself my future my life. :(

sadsad.

right. post again soon. xoxo.










Thursday, March 13, 2014

Indahnya Cinta *15*


Fikiran Ikhwan terus bercelaru memikirkan tindakan Syahira yang mungkin akan menghancurkan rumah tangga Ikhwan suami isteri,dan
tanpa berfikir panjang,Ikhwan pun terus membuat keputusan untuk berdepan sendiri dengan Farid untuk menyanyakan hal yang sebenarnya.Lalu Ikhwan pun terus sahaja
menuju ke tempat Farid berkerja,dan setibanya Ikhwan disana,ia pun bergegas masuk ke dalam pejabat Farid tanpa meminta izin.Farid tersentak lalu bertanya,


"Astagafirullah.. Ikhwan,what were you thinking?what happened to you dude?why of all sudden masuk to my office?you scared me to death,oh my god! hahah"


"oh sorry boi,aku just need to ask you something very important and urgent,but before atu,you need to look at this,explain arah ku please Farid,supaya aku faham" jawab Ikhwan serba salah.

Ikhwan pun terus memperlihatkan Farid beberapa kepingan gambar yang Farid berbual mesra bersama dengan Isterinya Rin,dengan muka mereka yang ceria dan begelak sakan dalam gambar itu,
Dimana didalam gambar itu juga terdapat semasa Rin berada didalam wad bersama Farid.Farid bertambah tersentak lagi apabila melihat semua kepingan gambar
yang dia sendiri tidak tahu dari mana sumbernya.

"Ya Allah Ikhwan,i can explain this,Semua ani inda ada ada menujukkan apa-apa,Aku inda ada hubungan yang special sama Rin. Aku masih waras Ikhwan,
and i know she's your wife.i'm not the one yang rampas kawan sendiri,Walaupun aku pernah mencintai ia sebab sikap kebaikan,kesetiaan and penyayangnya atu,
tapi aku sudah lupakan semua atu,lagipun atu cerita lama, pasal aku happy lihat kamu happy Ikhwan,
you are the luckiest man Ikhwan. lucky dapat wife macam Rin. Ani gambar ani buleh jadi Fitnah Ikhwan,mudahan kau inda kan terpedaya dengan semua ani,
ketani best buddy kan?,syukur kau lihatkan aku dulu..ish...,and one more thing Ikhwan,dari mana kau dapat semua ani?"Farid menyatakan perkara yang sebenarnya kepada Ikhwan.


"Farid,i'm sorry,aku inda tahu apa yang aku pikirkan,aku kusut tadi.Tapi aku pecaya semua cakap mu,and aku pecaya kan wife ku.
and yang bagi semua ani,Syahira.. Syahira Natasha,your ex-fiance atu, bini-bini kurang ajar! aku inda tahu apa tujuannya buat semua ani Farid" tambah Ikhwan lagi.

"SYAHIRA???! damn it!,sampai c Rin pun dibawanya ani wah. time atu masalah ku sama ia saja,pasal aku putus sama ia,and ia found out aku pernah suka arah Rin.
yeah maybe pasal atu. Eh, sudah gila kali Syahira ani. Ani inda buleh jadi!,you dont have to worry Ikhwan,aku sendiri jumpa ia,and selesaikan masalah ani sendiri awal ani jua!" Farid bertambah marah dan dendam dengan syahira Natasha.


"tunggu Farid. Aku ikut kau,karang ada apa-apa aku jua susah hati,ketani kan kawan,lagipun masalah ani biar sama-sama ketani selesaikan.
and aku sendiri pun inda puas hati arahnya atu!" kata Ikhwan lagi.

Farid hanya tersenyum dan lalu mereka sama-sama menuju ketempat letak kereta,dan sebaik sahaja Ikhwan hendak masuk,
Tiba-tiba ada sebuah kereta sport berwarna hitam,yang ditambah lagi cermin yang gelap,terus memandu laju kearah Ikhwan dan dengan
senghaja melanggarnya dengan kejam yang Disaksikan oleh Farid yang terkejut dan terus meneriak nama sahabatnya itu,

"IKHWANNNNN!!!!!!!! YA ALLAHH!!!"

Sambil merasa sebak dan terus menitiskan airmatanya,Farid mengangkat ikhwan untuk segera pergi ke hospital.

Setelah sahaja tiba di bilik kecemasan,Ikhwan terus dimasukkan kedalam bilik pembedahan. Farid hanya mampu berdoa dan terus menunggu.Farid tidak berhenti menyalahkan dirinya sebab semua ini,
dan Farid tahu semua ini ada kena mengena dengan Syahira Natasha,dan di saat itu lah perasaan bengangnya menjadi-jadi.Dimasa yang sama,Farid
tidak tahu bagaimana baginya untuk memaklumkan semua ini kepada Rin,sedangkan Rin sudah sarat mengandung.Farid hanya mampu bertawakal dan meminta
pertolongan daripada Allah,dan berserah diri kepadanya.

setelah beberapa jam Farid menanti, pembedahan Ikhwan pun selesai,seorang doktor pun menuju ke arahnya dan menyatakan bahawa keadaan Ikhwan sangat kritikal buat masa ini
degupan jantungnya sangat lemah,dan anggota kakinya sudah lumpuh,mungkin jangka hayatnya tidak akan lama. Doktor itu memohon meminta maaf kepada Farid,dan meminta Farid
supaya banyakkan bersabar dan berdoa, dan ia jua meminta Farid memberitahu ahli keluarga Ikhwan dengan secepat mungkin.

Farid terus terdiam dan tertitis airmata apabila mendengar semua yang didengarnya.Tapi dia cuba meyakinkan dirinya bahawa Ikhwan masih ada harapan untuk sembuh
dan lalu pergi masuk kedalam wad dimana Ikhwan ditempatkan.
Hancur hati bila melihat sahabatnya sendiri terbujur di atas katil dengan tidak terdaya berbuat apa-apa.

Sebaik sahaja Farid duduk dibangku yang disediakan ditepi katil itu,Ikhwan pun membuka matanya sedikit demi sedikit,
dan lalu mengisyaratkan Farid supaya dekat dengannya,kerana ia ingin menyatakan sesuatu,
setelah Ikhwan menghulur tangannya kepada sahabat karibnya Farid, Ikhwan dengan pelahan menyatakan hasratnya kepada Farid,

"boi,jangantah kau ingau,aku okay ni. tapi.. kalau aku.. inda dapat menuruskan hidup ku ani.. aku minta tolong banar arah mu.. kau jaga Rin baik-baik~ and anak kami yang akan lahir nanti..
and kalau buleh.. kau jadikan tah Rin sebagai Isteri mu yang sah,aku izinkan and aku pecaya arah mu.. and lagi satu.. kalau.. aku sudah inda ada nanti,
kau serahkan surat yang envelope kuning di atas meja office ku then bagi arah Rin..,and ada satu lagi,aku sudah sign document menderma mata ku untuk Rin,
aku mahu ia melihat semula,supaya ia dapat lihat macamana comelnya anak kami nanti.walaupun aku inda ada,tapi atleast mata ku atu sentiasa dapat menolong ia melihat,
and ia dapat rasa aku sentiasa ada untuk ia,kau janji okay boi?."  Ikhwan berkata sambil menitiskan airmatanya tetapi dia tetap mampu tersenyum untuk sahabatnya.


"oi! apa kau cakap ni kan? kau inda akan mati, not now! dude come on! we need you! jangan give up now!" Farid mengendahkan kata Ikhwan sambil menahan sebaknya.

"boi. aku inda give up,tapi,masa ku sudah sampai.. just tell her ,aku minta maaf and i love her and baby kami tu so much!!,and tolong ia bagitahu family ku
yang aku sayang durang semua,im sorry i can't make it.. Janji okay?" kata Ikhwan dengan nafas yang sudah semakin kritikal.

"dude! aku minta maaf dude,ani semua salah ku.. aku janji okay? aku janji,aku kan tunaikan amanah mu" tertitis airmata farid apabila menjawab kata-kata Ikhwan.

Ikhwan lalu melemparkan senyumannya kali terakhir kepada Farid,dan terus Mengucap dua kalimah syahadah

"Ashadu an la ilaha illa'llah wa Ashad anna Muhammadan Rasululu'llah" Lalu terhentilah nafasnya disitu dan kembali kepada maha pencipta.

Farid teridam dibangku itu dan hanya redha dengan pemergian Ikhwan,tetapi berjuangannya demi sahabatnya baru sahaja bermula,
dia tetap akan menuntut bela akan apa yang terjadi.

Amat berat bagi Diri Farid untuk memaklumkan kepada Isteri dan keluarga ikhwan tentang semua ini,
tetapi dia tetap menjalankan amanah yang diwasiatkan untuknya walaupun berat,dan setelah memaklumkan kepada Rin dan keluarga Ikhwan,
mereka seolah tidak percaya dan suasana dikerumuni dengan kesedihan dan airmata. Rin tidak berhenti mengeluarkan air matanya,
namun dia tetap Redha dengan ketentuan Allah. Kehidupan mesti diteruskan, dan Farid dengan sedaya upaya memberi semangat yang
tidak putus-putus kepada Rin dan dia juga memberitahu pesanan yang Ikhwan sampaikan buatnya,Rin hanya tersenyum dan menitiskan airmatanya lagi.
Farid tidak ingin membebankan Rin dengan semua ini lagi,biarlah dia memberitahu pesanan yang lain lagi setelah mereka habis menguruskan jenazah Ikhwan dan mengadakan Majlis Doa arwah nanti.

Wednesday, March 5, 2014

Indahnya Cinta *14*



"Apa? sudah siap? bagus!,hantar ke office saya petang ani jua okay?" Arahan Syahira natasha tersenyum sinis dengan rasa berpuas hati.


Cuaca sangat mendung ketika itu,angin bertiup perlahan dan suasana sangat tenang dan aman.Rin menikmati keindahan ciptaan tuhan dihalaman  belakang rumahnya, sambil menutup mata dan menggosok perutnya,dia tersenyum,melamun jauh memikirkan bayi yang dikandungnya dan berkata didalam hati,


*Sayang mama~,sayang mama buat apa tu?hehe mama inda kisah anak mama babyboy or babygirl~ yang penting mama sayang anak mama~ cepat-cepat keluar okay? heheh*


Begitu jauh Rin melamun,tiba-tiba bahunya disapa, Rin mula merasa panik,


"Siapa tu?,sayang kah tu?" Tanya Rin dengan rasa takut


"eh? pandai teka bini me atu~ hehe, awu sayang~ me ni.." jawab Ikhwan sambil tersenyum melihat telatah comel isterinya lalu mengucup pipi.


"sayang ani.. eeee. nakal kan. hehe jangan macam atu lagi bah~ takut Rin tu sayang~,anyway.. awal sayang balik kerja?" kata Rin sambil tertawa kecil.


"okay okay~ sorry~ me inda buat macam atu lagi,promise. hehe. Awu~ awal me balik today pasal me kan jaga bini me yang cantik ani~ and our baby~" jawab Ikhwan lagi sambil meletak tangannya ke perut Rin lalu tersenyum.


"aww~ so sweet of you sayang~. sayang mau makan? Rin siapkan~" Tanya Rin lagi


"its okay,me kan pandai masak~ hehe me buleh masak sendiri~,payah jua tu sayang kan masakkan me~kesiann my wife~ hehe" kata Ikhwan manja

"sayang ani~ walaupun Rin inda nampak and ada baby ni~ Rin masih handal memasak okay? heheh" usik Rin


Mereka terus bersenda gurau dan lalu Ikhwan mengajak Rin masuk ke dalam rumah dan membuat kejutan kepada Rin yang dia sudah pun menyediakan makan petang
untuk mereka berdua.


"sayang~ surprise~ me sudah sediakan makan petang for us~" kata Ikhwan kepada Rin sambil memimpin tangan Rin dan mendudukkan Rin dibangku.

"oh my god..! sayang~ eee.. inda bagitahu Rin ah~ hehe thank you sayang~" terharu Rin campur gembira

dan belum sempat mereka menjamah makanan,tiba-tiba telefon bimbit Ikhwan berbunyi.


*Beep Beep Beep*

"Asalamualaikum? hello? Ikhwan here" Jawab Ikhwan.


"Walaikumsalam,Hello Ikhwan,Ani P.A Miss Syahira Natasha tunang Farid,Encik Ikhwan busy petang ani?" Sahut penolong kanan Syahira Natasha.


"Yeah saya busy Lunch sama Wife saya,May i know what is it all about?" kata ikhwan penuh tanda tanya.


"Kalau Encik Ikhwan mahu tahu sebab apa,Sila datang ke office Syahira,at Fashion House,Gadong, petang ani,pukul 3" jawab penolong syahira Natasha lagi dan
terus memutuskan talian telefon tersebut.

Ikhwan terus terdiam sehingga Rin menanyakan dan dberitahunya masalah kerjanya,
lalu memaklumkan kepada Rin dia harus bergegas ke pejabatnya dengan segera.Rin hanya menerimanya dengan rasa tenang dan memahami keadaan itu,
dan mengarahkan Ikhwan untuk pergi,dengan melemparkan senyumannya yang sangat Ikhlas dan manis kepada suaminya.

"tapi sayang~ habiskan makan dulu okay?"kata Rin lagi.

"Sorry sayang~ i dont think sampat me makan~,sayang habiskan makan saja dulu~ dont wait for me okay? karang baby dalam perut ni lapar~ kesian kan~?"Jawab Ikhwan sambil mengusik manja.
Rin hanya mengangukkan kepalanya,dan lalu mencium tangan Ikhwan sebelum ia bereder dari situ.


Tibanya Ikhwan terlebih awal ditempat yang dijanjikan oleh Syahira Natasha.Jantung berdegup kencang dan perasaan ingin tahu didalam hati Ikhwan semakin membara,
resah dan gelisah sehingga sering kali melihat jam tangannya.Belum pun habis debaran didalam hatinya,seorang wanita muncul dihadapannya,dan terus memperkenalkan
dirinya Penolong Syahira Natasha,

"Encik Ikhwan,im P.A miss Syahira Natasha.Encik Ikhwan boleh ikut saya ke office nya okay?,i'm sure ia pun inda sabar kan jumpa Encik Ikhwan,cos'..She's expecting you,Please come with me" Kata Penolong syahira Natasha dan lalu mereka menuju ke tempat yang sepatutnya.

Setibanya Ikhwan,Syahira tersenyum sinis dan terus mengarahkan ia duduk di bangku sofa yang sudah disediakan.

"Yes Ikhwan,have a seat and make yourself comfortable.well lets just straight to the point,Here! take a look,atu semua bukti yang your wife atu inda setia,
and jangan pikir yang Farid my fiance inda ada hubungan sama your wife dibelakang you okay?hah.."perkataan yang sangat menusuk kejantung Ikhwan yang dilemparkan oleh Syahira Natasha.


"What? apa ni syahira? apa semua ani? dimana aku kan tahu semua ani banar? kau jangan kurang ajar syahira! Rin wife ku,walau apa pun terjadi aku tetap pecayakan ia,
ia saja wife ku dunia akhirat syahira.. apa tujuan mu buat macam ani?bukan kah kau sudah putus tunang sama farid isn't it?! jawab syahira!!"Ikhwan terus naik bengang dengan syahira sambil menujuk muka syahira dengan jari telunjuknya.

"wife mu?setelah kau melihat semua bukti yang ada ani kau masih inda pecaya?and dont you dare cakap me bakas tunang Farid! he'll always be mine!,
jangan harap wife mu c Rin atu belagak baik okay? mun dasar muka perampas tu,perampas jua!" Syahira Natasha naik marah dan mengukuhkan lagi kata-katanya.


Ikhwan terus melemparkan satu tamparan hebat kepada syahira dan lalu berkata,


"walaupun beribu gambar kau taburkan ke muka ku,atu inda kan membuat ku pecaya selagi inda ada bukti didepan mataku! What kind of girl are you syahira?!!
apa kau banci sangat dengan wife ku sampai ani kau tunjukkan arah ku?yes gambar ani buleh buat aku sakit hati,tapi aku lebih pecaya wife ku and kawanku
Farid,aku pecaya durang bukan jenis macam yang kau lihatkan ani! kau ingat syahira,selagi ku hidup,aku inda akan benarkan siapa-siapa pun menyakiti Rin,Paham?!"

Ikhwan pun berlalu dari situ dengan rasa yang sangat marah dan kecawa. Syahira hanya terdiam sambil menahan rasa sakit dimukanya akibat dilempang oleh Ikhwan tadi.Tetapi semua itu
makin membuatkan Syahira Natasha semakin berdendam,ia tetap tidak akan berputus asa.

*kau ingat kau siapa Ikhwan? kau belum kenal aku siapa.Aku tetap akan musnahkan hidup Rin sampai ku puas hati,Lihat saja plan ku seterusnya* Hasutan didalam hati syahira Natasha.


Friday, February 7, 2014

weird but its true


Did you ever feel that when you're fall yourself to sleep?
 i have a weird dream but i know its real! In my dream,i was in a middle of a dark side of my home, and suddenly i can feel that something's squeezing my body,and its like .. you don't have any guts to wake up,breathless,and you can hear the sounds of the wind blows,and the creepy part is i heard someone's laughing at me i know i wasn't dreaming cos i can feel and hear it.

Oh boy.. i feel my back neck hair start to rise up,im getting scared! all i can do is pray to the Almighty Allah,"Allahuakbar,Allahuakbar" and Alhamdulilah.I can finally wake up. well it happened to me just now and i straight away share with you lol.. im still sweating ;/ oh god. i feel like in the Insidious movie,almost the same ): you don't believe me? well now you have to.Im not joking around, its trueeeee!

Okay have a sweetdream later.

Post it again soon. love ya. Xoxo! :*

 

Thursday, February 6, 2014

Just saying


People used to judge me,"you're so selfish" "you easily get mad with a small matter" "you always expect someone to understand you but you NEVER try to understand them!" 


Seriously for me,i don't usually get mad for no reason,and im NOT being selfish IF they're not one of them,and yes,to be frankly im not good in making people feel comfortable or even to understand them,i did tried but i failed,Yeah..Nobody's perfect right? (:

Sometimes i feel like im a victims of circumstance,you know what i mean.
Its like, i tried to make people happy but it turned out to be wrong and i dont have any idea why is that? )': 

When its come to love,im the one who's in TOO much side,you know what i mean right? haha.its like i love,care,miss,and need TOO much?while they're just in constant side,*sigh* how i wish i can ignore everything and stop thinking about it,but that is soooo not me! 
Why always me? i just wish that someone could understand what's really got into me.I know Allah always by my side,and know what's the best for me.

Here,this is the only way i could express myself,trying to let the World know how i actually feel,and im proudly say that Im not good enough,but this is me,i just love to be myself,im not giving myself up,not now,not EVER! (:



Okay,post again soon,Love ya! xoxo! :*



 

 

Wednesday, February 5, 2014

Asalamualaikum? (:



Hey goodnight, how are you doing? good? alhamdulilah. hehe
Me? i can say.. im still having my gloomy day..
worst day ever! SOBER ):

Anyway, i skip that for a moment lol..
for now.. i want to share my story with you about things that happened to me last week..

*flashing back memory* LOL!

Its 2am... there i was sitting on my couch,watching a comedy series(shake it up) hell yeah i love that series,its hilarious and too many dance scene,yikes! ;p
well anyway.. back to my story..haha

while i was i watching and laughing.. my cellphone is beeping,i thought it was just a text..
but when i checked, NO texts or even missed call !.. i was shocked but then i try to ignored it,and i believe that was some kind of ads or cellphone's faulty but infact its NOT! lol

few minutes ago, ITS BEEPING AGAIN! Hell yeah im started to be scared and shaking!  when i checked it again,damn it! its NOTHING! N-O-T-H-I-N-G! T_____T
at the same time,i heard my window have been knocked! im started to get worried and curious, so.. i kick myself off the couch and looked through the window, and there's nothing there.i swear! oh *&^%$#%%&*!! its getting cold and i feel like dying! oh boy!*sweating*,hey i was scared to death!! what do you expect?! haha ):
then i end up sleeping with my sister ;p LOL!!! scaredy cat huh? lol!

i dont have any idea what is that,but i do believe in ghost,cos' they're also god's creature.right?(:
Well.. thats it for now,im off to bed.i hope,im having a wonderful dreams tonight and yeah same goes to you too! :D hehe

hope you'll enjoy reading this lame post haha.well,just so you know,im not good in telling a story,but hey. this is a true story,okay? lol.

okay post it again soon! love ya! xoxo!




Tuesday, February 4, 2014

what the F !



Yes.. Im kinda bored,jobless and i don't know what to do now.
im SLEEPLESS and over thinking ): oh just great! 

What should i do? 

Whatsapp? nah..
Watching movie? nah.. getting tired.
Games?noo.. i think i better watch movie ;p lol
Shopping? its kinda late lol 

OMGGGGGGGGGGGGGG! i feel bad to myself lately,i don't know why ):
maybe im just afraid to be alone? but infact.. if the day comes.. we'll die alone. )':
i don't know what im thinking.. i just feel that something is not right..
i just wanna cry and shout .. let it all out..!
i hate this feeling )':





 

 
  

Thursday, January 30, 2014

Hey hey hey :D



OMG!!! i havent logon this blog since.....? 2012?
waittt.. or is it 2011? LOL! thats a huge gap! ;p
Well.. dont blame me for that okay? lol..
ive been busy with my life,lots of things to be settle.. PLUS.. Lazy mode was attacked and thats the way i like it yikes! ;p hahahaha!

Anyway.. i just want to say HAPPY NEW YEAR 2014 to all of you (better late than NEVER) :p


and yeah..im pretty sure you want to know how ive been doing all this time? say yes! :p
Well.. nothing is different for the past few years ago until now.. im still me.. Who's busy doing my work,and i should say abit tiring and sleepy all the time hahaha. lazybone ;p 
hmm what else? and oh yeah, im not married yet.. why? cos' lets just say..family is my first priorities

Well... 2012-2013 is quite  challenging for me, cos ive been through alot of sorrow from the beginning, but yet i can manage to stand up my self by the help of the Almighty Allah. (': Syukur Alhamdulilah.

So yeah.. as you can see,i HAVENT update my novel yet.. cos i was stuck ): hahaha..but no worries i will find a way to end it up ;p lol

Okay you guys. post again soon

XOXO :*