WHAT'S ON MY MIND?



"Enjoy reading my lovely visitors :D ,
Thankyou for your time,and please come again :D "





Thursday, September 18, 2014

Bernama Hati.



Hati,
Kau mengajarku untuk bersabar,
mengajarku untuk mengerti,
mengajarku untuk mendengar,
Tetapi kenapa aku harus berhenti?


Hati,
telah pecah dan tersakiti,
Remuk tidak diubati,
Tetapi kenapa aku tetap disini?


Hati,
terseksa bila disana,
Dipukul setiap masa,
Tersenyum bila ditanya,
Kerana nanti,kau akan memahaminya.

Hati,
Bila disana terhenti,
kau tetap diperhati,
Dari pencipta yang abadi.



Xoxo
Ayuni Naim.
Sept'14

Wednesday, September 17, 2014

Indahnya Cinta *16*


Selesainya majlis Doa Arwah,yang mana menandakan sudah 40 hari Ikhwan telah meninggalkan Rin dan keluarga yang disayanginya.
Rin yang juga kini sudah selamat melahirkan seorang anak perempuan yang sangat comel,cerdik, dan berkulit putih bersih seperti Puteri Salju,
dimana mata dan hidungnya sama sekali seperti arwah papanya Ikhwan. Rin yang sedang mendokong anaknya hanya duduk termenung mengingatkan kejadian yang telah
berlaku sambil menitiskan airmatanya.


*Imbasan kembali*


"Rin,ani ada envelope yang Ikhwan suruh farid sampaikan arah Rin.
Mahu Farid bacakan untuk Rin?" Farid menyampaikan amanah Ikhwan.


"Envelope? tentang apa tu Farid?, okay.. just read it for me Farid" Rin Keliru


"Disini ada Ikhwan bagi surat dan satu lagi karang Farid bagitahu okay?,
Okay Farid Bacakan now.."


* Asalamualaikum sayangku Rin?,Disini me tulis surat ni is just incase kalau
me sudah inda ada lagi dalam dunia ani.. me takut kalau me inda dapat sampaikan apa yang me
mau bagi arah sayang.
Sayangku Rin, ada pun kedatangan dan isi kandungan surat ani mengguris hati perasaan sayang,me minta maaf terlebih dahulu okay?

Didalam surat ani,me kan bagi semua hak sayang dan hak anak ketani nanti yang bakal lahir,
what i mean is, me tahu selama me sama sayang,me always busy. tapi.. percaya lah.. me inda pernah abaikan tanggungjawab me
sebagai seorang husband, and you know.. nothing can change my love for you,walaupun apa sahaja dugaan yang datang.
Buktinya,me telah tubuhkan sebuah big company for you and our family,and its for our baby's future jua.
Farid akan guide you,sebab.. he knows everything sudah.

and.. semua dokument gran tanah dan dokument all my acid or duit me,me sertakan. all you have to do is just sign it sayang,
and its all yours.

dan.. satu lagi sayang, yang ani me minta maaf sebab me inda pernah bagitahu you,
me ada sign dokument mendermakan organ,even if me ada or inda ada,me still mau give my eyes ni for you..
and me harap sangat sayang boleh melihat semula.and im gonna be so happy for that sayang. ingatkan me sudah janji akan jaga you sayang?
and me inda akan lupa segala lafaz yang me buat semasa tani di ijab kabul,semua atu me akan me buat sampai sudah me inda ada lagi.



I love you til Jannah Rin Huriyyah.
and i love you baby papa *hugs*

Your husband: Ikhwan Ridhwan*


Bertapa sayu hati Rin,bagaikan hendak luluh hatinya bila mendengar apa yang Farid bacakan itu. Jeritan tangisannya yang
menunjukkan yang dia sangat mencintai Ikhwan lebih dari segalanya.


"kenapa Ikhwan inda faham Farid?.. Rin bukan mahu harta kekayaannya. ataupun mahu melihat. Rin hanya mahukan my husband ikhwan sahaja~" berlinangan airmata membasahi pipinya.


"Rin~~ be strong. jangan salahkan ia~ Farid tahu. ia do it for you and your baby, and i know. Ikhwan is a very responsible.
and i know,ia sudah terasa masanya inda lama,Tuhan lagi sayangkan ia Rin. and wanna know apa ia cakap to me every working with him?
'i will be so happy dude,soon jadi papa,and Rin boleh nampak semula,and i cant wait for that,
iknow ia batah sudah kan lihat aku,dari first kami mula kahwin,and now..its my turn, mesti ia happy banar lihat baby kami yang comel kan?'
That words Rin,doesnt give you kuat lagi ka? sebab i know,Ikhwan will be happy kalau ia lihat usahanya selama ani inda sia-sia" Farid memberi Rin harapan.


"Ya Allah~~,kesian Rin dangar and makin bersalah rasa Rin,
macam mana Rin kan teruskan hidup tanpa ia Farid? ia selalu bagi Rin hope and ia inda pernah give up, and ia juga satu-satunya husband Rin Dunia Akhirat.
ia sahaja yang dapat menerima Rin yang Buta ani, yang sanggup bersusah bagi makan minum dan pakai Rin semasa dalam Rin keadaan macam ani,Rin inda dapat lupakan
semua atu Farid,inda ada seorang pun yang dapat mengganti ia dalam hidup rin" jawab Rin sayu.


Mendengar kata-kata Rin,Farid terus terdiam kerana terkilan dengan semua luahan hati Rin,
Dan Farid sendiri sedar yang dia bukan untuk Rin. Lalu Farid membuat keputusan untuk terus melupakan sahaja amanah Ikhwan yang satu lagi itu,dimana dia disuruh untuk menikahi Rin.
Tetapi dia berjanji akan tetap menjadi teman sejati Rin dan akan selalu menemaninya dan menjaganya demi Ikhwan.


Sedang mereka bersembang,Rin merasa sakit dibahagian perutnya. Teramat sakit sehingga Rin merasa sudah tiba masanya untuk dia melahirkan.
Farid  terus panik dan lalu bergegas kehospital dengan papa dan mama Rin.
Dan disana lah bermula kebahagiaan bagi Rin,yang mana dia telah selamat melahirkan " Arissa A'shadieeyah Ikhwan Ridhwan",
Nama yang Rin letakkan sempena mengingatkan Ikhwan yang sudah menyediakan nama itu semasa Rin masih lagi mengandungkan Arissa sebulan.



Tersentak Rin dari termenung bila pembantu rumahnya menyapa bahunya bahawa Farid ingin berbual dengannya.

"how are you Rin? and this cute lil princess? alolololo. uncle Farid here. she's so cute Rin,just like Ikhwan and you. heheh." tanya farid sambil memegang pipi Arissa.

"Macam ni lah Farid,masih belum dapat lupakan kenangan Rin sama Ikhwan,tapi kerana Arissa,im happy.. so kenapa farid?" jawab and tanya Rin.

"Alhamdulilah kalau macam atu Rin,u have to be strong for your baby ni okay?, i just wanna remind you, esok, its time sudah pembedahan mata tu,
dont worry,doctor tu my friend,and he's very good,and pasal arissa, i will take care of her until you recover okay?" farid menjawab lagi.

" hmmm. esuk? Ya Allah mudahan semua berjalan lancar, please farid,jaga Arissa for me,manatau kan?" Rin serba salah.

" Eh.. jangan ingau okay? tawakal. and walau apa pun, i will take a good care Arissa okay?,and bila semua sudah selesai,you will back to work jadi boss ni heheh" jawab Farid.

Rin hanya tersenyum dan terharu. tetapi didalam hati berdebar dan berdoa,semoga semua berjalan lancar,dan dia tetap tabahkan hatinya demi suami dicintainya.

Friday, September 5, 2014

Here goes 'nothing'



Howdy? its been awhile. heheh
Okay...as you can see..im still working out with my Novel,which i assume you gotta have to wait for it a lil bit longer. Yikes! damn. i was stuck. lol. Sorry for that yeah? :x

Anyway, Im bored.. i dont know what to do :/ Moody & feel so sick. oh just great :(

feels so down lately..,why? i dont have any idea why. do u? lol
lots of things in my mind i guess. about myself my future my life. :(

sadsad.

right. post again soon. xoxo.