WHAT'S ON MY MIND?



"Enjoy reading my lovely visitors :D ,
Thankyou for your time,and please come again :D "





Saturday, November 14, 2009

Indahnya Cinta *13*


"APA??!! Are you sure about this? ohhh.. No wonder.. hmm okay,patutlah! arghhhhh!!*PAP!*" Kata Syahira Natasha dengan perasaan yang membara sambil meletakan genggaman telefon.
 
* ohh.. all this years aku macam orang gila cintakan ia,tapi rupa-rupanya ada hati tempat bini-bini atu! GOD!!! kenapa mesti ia!!! aku mesti do something! yes i will!!* Sambungnya di dalam hati yang membuatkan dendamnya menjadi-jadi,dan lalu menghantar SMS kepada Farid, "I NEED TO SEE YOU,NOW! tempat biasa,ASAP!".

Fikirannya semakin keliru dan bertambah kusut,airmatanya tidak putus-putus mengalir di pipinya,degupan jantungnya semakin laju membuatkannya merasa lemah
dan tidak berdaya untuk menumpukan perhatian semasa memandu.Jeritan dan kehampaan dihatinya membuatkan ia sedar bahawa Farid adalah
segala-galanya,tanpanya ia boleh hilang kepercayaan diri.

Sebaik sahaja Syahira tiba,Di lihatnya Farid sudah berada di sana dan duduk di bangku kayu yang di sediakan di tepi tasik.
Di tempat inilah,dahulunya mereka selalu bertemu dan meluangkan masa bersama,Tetapi perjumpaan kali ini amat berbeza,
dimana,Farid terpaksa menemuinya walaupun dia tidak mahu menemui syahira lagi.Dengan senyuman yang palsu Farid menyambut
kedatangan syahira dan menjemputnya duduk di sebelahnya.

"So.. What's up? sampai sini kau kan jumpa aku? inda dapat cakap dalam Call kah? Whatsapp? Skype? FB?" Tanya Farid berjela-jela.

"Oh please Farid,its not funny!,i need to ask you something.. but please answer me honestly~~" Jawab Syahira sambil memegang tangan Farid.

Farid terus melepaskan genggaman tangannya,"syahira,i don't have time for this!,just ask me,tapi tanganmu atu jangankan pegang-pegang Paham?!"

"huh? Since when you berubah macam ani dear?!,ohhh..,let me guess..,Since... Hati you atu,you bagi tempat c Rin? KAN??!!" Kata Syahira lagi smbil meninggikan suaranya

"HEY!! WHAT ARE YOU TALKING ABOUT?! apa lagi c RIN ani?" Farid mengindahkanya

"Jangan you pikir me inda tahu! me tahu,you sukakan ia kan? kan?! ,me ada bukti,but.. me inda akan bagi you lihat,i'm NOT stupid!,ingat! c Rin atu sudah
ada laki.. and Husbandnya atu your bestfriend right?,soo.. if you masih tergila-gilakan ia,i'll tell everything to Ikhwan and im going to make sure
you'll regret for the rest of your life..." Kata-kata racun yang keluar dari mulut syahira yang berbisa.

"IS that a threat?? waaa.waaitttt..! are you threatening me?! huh?,okay you want to know the truth?
fine!!!,i'm gonna make confessions that make you satisfy here!
First,YES! I'm in love with RIN!
Second,YES! i know she's Married!
Third,YES! im gonna regret for the rest of my life 'IF' im going to Marry you before,and yes! there's nothing to do with you~,
so now,im gonna ask you to leave! and please,your threat doesn't work for me at all! im not afraid of you Syahira Natasha!!!" Kata Farid dengan berani campur geram dan kecawa di dalam hati.

Syahira terkejut dan terus sahaja melarikan diri sambil menangis dengan sekuat hatinya. Farid terus sahaja berteriak di tasik itu.

"WHYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY!!!!!!!!!!!!!?????"

dan dia terus tersujud menyungkur dan menangis,inilah kali pertama dalam hidup Farid untuk menitiskan airmata,
Farid merasa kecewa kerana tidak dapat meluahkan perasaannya sebelum ini,disebaliknya dia harus berterus terang kepada orang yang tidak sepatutnya tahu
tentang perasaanya,dan di tasik itulah Farid termenung dan melamun panjang sambil memikirkan apa yang akan terjadi lagi..

Tuesday, June 16, 2009

Indahnya Cinta *12*


"sayang~~ Actually~~..Rin inda sangka sayang sanggup buat macam ani for Rin~.. And Rin inda sangka sayang sudi menjadikan Rin as your wife~~.. sayang really mean it when you say,you want me to be your wife~~~?" kata rin dengan lembutnya sambil menangis terharu.

Ikhwan terus menyapukan airmata Rin yang mengalir di pipinya,dan dengan bangganya ia menyatakan.

"sayangg~~ semua yang Ikhwan lakukan.. just for you~~ and YES! Ikhwan lebih dari sudi jadikan sayang teman sehidup dan semati~..and YESS~~ Ikhwan really mean it when i say i want you to be my wife~~ Ikhwan inda pernah inda serious dalam benda macam ani..,You are my life sayang~~"kata ikhwan lagi sambil menyentuh wajah Rin yang mulus.

"Tapiiii~~ saaaa~~yanngg~~ hmmm~~.." Serba salah Rin untuk menyatakan persoalan yang dipendamkannya.

"yess sayang~~? tapi kenapa~? please jangan luahkan perkataan yang boleh merosakkan hati me~~" kata Ikhwan sambil menatap wajah Rin dengan tajam.

"sayangg aniii~~ inda ada hubungan dengan Farid kan?~ just tell me honestly~,Rin inda marah if sayang terus terang... and.." Belum pun Rin menghabiskan ayatnya Ikhwan pun terus menjawab sambil tertawa.

"HAHH?? HAHAAHHAH~~ sayannggg~ apa yang sayang cakap ani~? ME AND FARID??,Astahh~ sayang~ me ani lelaki~,inda kan me kan ada hubungan dengan Farid~?.. hahahhaha~ siapa yang buat cerita ani sayang?~ hmm~? hehehehehe~~ eshhhh~" Ikhwan tertawa sambil bertanya lembut.

"OH MY GOSHH!! whhhaaaatt~?? Rin rin rinn.. Farid inda suka lelaki okay~? im NOT gayy~~ hahah~" tambah Farid.

"uhhh~? sayang~~ habis tu? yang Fina nampak hari atu you guys berpaluk tempat parking tu apa~? hmm? and Fina lihat Farid ada bagi present and bunga Orkid tempat sayang! apa tu~?? ehhhhh~~~" Kedegilan suara manja Rin menjadi-jadi.

"UH~~????? FINAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!" Farid terus menjerit dan mengejar Fina yang telah lari entah kemana.

"HAHAHAAHAHH!!! bahhh.. aga kau sattle dulu fina tu farid! ehh.. anak tu banar!" Arahan Ikhwan sambil tertawa lucu.

"huhhh.. sayang~ actully~ that day~ me suruh Farid belikan present for you~ and bunga Orkid for u sayang~,me paluk ia pasal i just wanna say thanks~~and Farid atu macam brother me sudah~.. hehehe..,ehhh.. Nakal Fina atu uh.. karang ya! .. just forget it okay sayang~? heheh" keterangan Ikhlas dan nyata dari Ikhwan sambil mencubit manja di pipi Rin.

Rin terus sahaja tertawa dan tidak mampu lagi untuk berkata apa-apa.Dia pun naik geram atas perbuatan Fina yang tidak usul periksa,dan pada malam itu juga,Ikhwan telah menyarungkan cincin ke jari manis Rin,dan ini bermakna,lamaran Ikhwan telah pun di terima.


*6 bulan kemudian*

Rin dan Ikhwan sudah pun menjadi suami isteri yang sah. Rin pun tidak menyangka mereka boleh bersama,sampai ketahap ini,dan ia bersyukur kerana,Ikhwan boleh menerima dirinya walaupun dalam keadaan buta. Cuma Sejak sebulan yang lepas,Rin rasa tidak sedap badan,selalu letih,loya-loya tekak,dan selera makannya pun semakin bertambah.

*ehhh.. kenapa ku kan muntah sahaja ni?kuat lagi makan.. susah hati ku ehh* Resah Rin didalam hati.

Selang beberapa saat,Ikhwan pun muncul di sisi Isterinya Rin.

"Sayang~ are you okay~?pucat juga muka sayang ni.." Tanya Ikhwan dengan lembut sambil menyapa bahu Isterinya Rin.

"yanggg~ entah.. Rin rasa kan muntah sahaja.. inda tahu kenapa..badan pun macam lain rasanya" Jawab Rin sambil mengosokkan dadanya.

"ahh??kenapa sayang ani~~ susah hati Ikhwan ni sayang..~ bah,ketani ke klinik ah~? come~~ " Kata Ikhwan dengan nada yang risau sambil membimbing tangan Isterinya.

Setelah tiba di klinik,Ikhwan yang terlalu risau,tidak sabar menunggu,apakah sebab dan puncanya isterinya menjadi begitu,
lagipun,dia sangat kuatir isterinya akan mengidapi sebarang penyakit yang mebahayakan kesihatannya. Tidak senang duduk Ikhwan di buatnya..

*ehh.. kenapa biniku ani.. Ya Allah.. mudahan tah inda ada apa-apa.. Batah jua doktor check atu.. bahapa ia kan?* Tidak tenteram rasa hati Ikhwan dibuatnya.

Lalu,tibalah isterinya muncul dihadapan pintu wad dengan muka yang suram,Ikhwan terus menggengam tangan Isterinya Rin,lalu bertanya apa yang terjadi,dan dengan mesra Rin
mencium tangan suaminya lalu berkata..

"sayanggggg~~ I'm Pregnant!!!!!!!! hahah" jerit Rin dengan gembira.

"ahh?? OMG!!! HAHAH!! im happy for you sayanggg!!~Thank you~" sahut ikhwan terharu lalu memeluk mesra isterinya dan memberi kecupan mesra di dahinya.

Bahagianya mereka di hari tersebut,tidak dapat di ungkapkan melalui perkataan,Ikhwan dan Rin mengambil keputusan untuk merahsiakan perkara ini dahulu kepada keluarga mereka dan teman-teman mereka,
kerana bagi mereka,biarlah ini menjadi satu kejutan yang istimewa buat mereka dan sejak di hari itu,Ikhwan pun telah tekad,dia akan menjaga Rin dengan segenap jiwa raganya,
dan dia mahu menjadi seorang Papa yang terbaik buat cahayamatanya nanti.




Tuesday, May 19, 2009

My portrait x)


Hye guys~ Lawa kan my portrait~?? hehe~ ani my friend lukiskan~
Thanks "Din"~ i love this portrait ALOT! heheh~ x)

Friday, May 15, 2009

Here AGAIN!! :P



HOLAAAAA~~~ heheh~ ehem.. ani kan update bukan pasal apa lah.. for my friends saja,haha.. sorry guys aku active balik my FB and my MSN.. jangan marahh.. hahah:P
paham-paham saja,sometimes aku inda busy wahh,
boring juga saya tu.. hehe

Hmm.. and the other things aku kan cakap di sini, is about my Novel and all my story dalam blog ani is my
OWN IDEA so please please please,DON'T COPY my story ani okay,esspecially my Novel,
okay thanks.. i really appreciate for that :))

Monday, May 11, 2009

Apa uh~?

**********************************************************************************************

Hey guyss~ assalammualaikum~? :))
Well,actully i've got nothing to do this morning,thats why i decide to update my blog,eventhough my story belum update. hehe.. but later busy lah.. just like the usual.. :D

*sigh* hmm.. as you all knew,i'm having a hard time now,but i just sabar saja,and i can move on lah..besides, i got my family and my friends yang always support me.. :') and thanks for that~~

Dalam dunia ani bukannya kekal pun,and as i was saying
"NO SUCH THING AS LAST FOREVER",
this things happen banyak mengajar aku pasal kejujuran and kesabaran~ and i know~ tuhan sentiasa ada~ and ketani pun inda dapat menjangkakan apa yang akan jadi lagi lepas ni~ tuhan yang menentukan~ ,semua ani dugaannya~ i just accept :') who knows,maybe after this,banyak hikmahnya..hmm.. melarat tah aku uh.. hahah~ jangan marah :P

Okay lah guys,till here~ if ada story~ i'll update lahh okay~:) lagipun,This is the only way kan meluahkan perasaan ku :P awww~ ada-ada saja.. heheh~ okayy~ taaaaaa ;))


"A prayer"



From the first day I saw him

I knew we were meant to be.
I could see something special
Something no one else could see.

I still remember the day
That I realized it was love.
I smiled inside and thought
“He must be sent from up above.”

“God has sent me my own angel”
I said to anyone who’d hear.
“I am going to marry this man’
I yelled and wiped away a tear.

So now tell me how it came to this?
This angel broke my heart.
The man I thought I knew
Is tearing me apart.

Doesn’t he see how bad I’m hurting?,
Does he know sometimes I want to die?
Can’t he hear me in the dark,
As I lay in bed and cry?

I feel the pain in my chest,
As my heart, it breaks in two.
I love this man with all I have
Oh god, what am I to do?


So now here I am, broken,
And all I can do is pray.
Pray,that one day,he'll regret,
and he'll feel the pain as i do
and that time he will NEVER see me again,EVER!..


I pray to You the almighty Allah,
Please fix my broken heart,
Please help me to move on with my new life..

Saturday, April 25, 2009

Indahnya Cinta*11*



Reaksi dari raut wajah rin membuatkan Ikhwan rasa tidak sedap hati,dan langsung bingung memikirkannya.

*kenapa ya ah?.. apa kan di tanyanya karang ni? huhh..,inda patut kan putus sama aku kali? pasal apa jua uh? ada ku buat salah kah?haiyaa...*
semakin tidak senang rasa hati Ikhwan di buatnya.

"Woi boi!" sapa Farid dengan mengejut.

Ikhwan tersentak lalu menjawab "Uh??! ehh.. kau Farid..,tekajut ku ehh..,kenapa bui? hehe"

"ehh.. hayal jua,walaupun princess sudah balik,ani kenapa lagi prince nya tepacak di sini ani? inda patut kasut c Rin Tinggal kali? atuu..cindarella banar tu HAHAHAHAHHAHAH" Usik Farid sambil tertawa lucu dengan lantangnya.

"Awuu kasut...~~, kasut mu kali tu,Hahaha.. antam tah kau Buii..,hehe.. ehh indaa bah buii..,aku ani sebenarnya bepikir bah,katanya adakan ditanyanya karang malam uh,iatah nervous ku ni.." jelas Ikhwan lagi

"Bowh! tapi kau jadi ni karang surprise mu uh?,aku semua sudah sattle tu,tunggu kau saja lagi make a move,jangan saja kau spoil eh,Hahaha"kata Farid

Ikhwan menyatakan lagi,"jadi ehh.. atu mesti ON tu.. Don't worryy,Ikhwan kali ni uh.. sure inda ada spoil,HUHU..,Erkk..bah macam ani..karang~,kau dulu datang sana,kau bincang sama Fina,and you have to tell her everything,Then aku last karang sampai tu,macam mana? okay tu?"

"ohh..Kau sebagai Hero lah..? kami jadi kuli mu?macam atu? bagus anak ani ehh.." Farid menjawab lagi.

"Awu lahh.. sekali sekala bui.. HAHAHA,nanti ku belanja kamu.HAHAH!"

"Banar kah jua ni? bah jangan saja inda ada..,aku tagih-tagih tu,biar kau! hahahahah..! ehh..bah laju tah.. akhir karang boi" kata Farid.

Ikhwan Hanya tersenyum dan menganggukkan kepalanya tanda bersetuju dengan bicara Farid itu,lalu mereka pun bergegas masuk kedalam kereta lalu menuju ke destinasi yang mereka telah rancangkan.

Di dalam masa yang sama Rin sudah pun tiba di rumahnya. Expresi air mukanya nampak gembira dan suka,tetapi di sekeping hatinya masih lagi menimbulkan beribu persoalan,dan ini yang membuatkan perasaannya bertukar menjadi duka.Dia terus mencuba untuk melangkahkan kakinya untuk masuk ke dalam sambil tangannya di pimpin erat oleh papa dan mamanya.Tapi sayangnya,tangan mereka di ketepikan oleh Rin.

"mama and papa kah tu~? hmm~ don't worry~ i can do this~ Rin inda mahu menyusahkan siapa-siapa~,Rin mahu cuba jalan sendiri~ walaupun Rin inda dapat lihat apa-apa~~ please~~" rayu Rin lembut.

Dengar rayuan Rin dengan nada yang sayup itu membuatkan mama dan papanya terdiam dan kaku,lalu melepaskan gengaman tangan mereka. Selangkah demi selangkah Rin berjalan dan terus maju.Bagi Rin,tiada daya lagi bagi dirinya untuk berbuat apa-apa melainkan berusaha,dan dia percaya tuhan sentiasa akan menolong dirinya untuk terus tabah. Selang beberapa waktu,Farid pun tiba di rumah Rin dengan slumbernya.

"Assalammualaikum~~?~ hehe" Kata Farid dengan senyuman yang penuh makna.

"wa'alaikumsalam~.. eh.. kau Farid~ bah masuk tah~.. c Rin and parentsnya di belakang,ia kan cuba jalan sendiri ah.. heheh..,kenapa? awal jua kau datang ani. balum jua malam..Ikhwan mana?" jawap fina berjela-jela.

"nahh,iatah ku malas kau ani Fina,sepatah ku cakap ah,kan seratus penjawab mu.. haishhh..."Farid menyatakan lagi sambil menggosokkan dahinya.

"hahahahhah.. well,Thats me!ey inda bah,balum di jawabnya ah,kenapa? kan jumpa c Rin kah?ada pasan dari c Ikhwan kali ni,heheh.. bah masuk tah" Usik Fina sambil bertanyakan soalan dan mengajaknya masuk.

"adehh.. macam ani Fina,I'm on be half Ikhwan pulang ni,ia suruh aku kemari,pasal i need your help,but please please please don't tell Rin or her parents,this is between you,Ikhwan and me" jelas Farid

"ah?? kenapa pulang aku??tapiiii~ pasal apa uh?" Tanya Fina terkejut.

"okay,let just get this stright,Ikhwan kan propose Rin tonight and there's gonna be somewhere else,so.. i'm gonna need your help,Later.. you and me karang bawa Rin and their parents ke tempat place ani,pandai-pandailah we buat cerita,bagitahu sahaja kan belanja durang makan luar.hehehe.. okay ah~?? heheh" keterangan jelas dari Farid.

Fina hanya terdiam lalu merunung wajah farid sambil berkata di dalam hati..
*eshh.. pandai acting durang ani.. cubatah bagitahu sahaja aku yang kau and Ikhwan atu ada hubungan sejenis..haisshhh.. macam mana ni uh??*

"Finaaa.. are you with me??~ hahah.. what are you looking at~? adoy.. sampat lagi daydreaming kau ani..,bangun woi! hahah"kejut Farid sambil tertawa.

"ahh? apa eh? mana ada aku angan-angan... eshh.. awuu. i'm with you.. don't worry lah..hee"jawab Fina sambil menahan rasa malu.

Fina dan Farid lalu beredar dari ruang tamu dan pergi menjenguk Rin di belakang halaman rumahnya.Farid hanya tersenyum melihat kelakuan Rin yang sedang mencuba berjalan tanpa penglihatannya ,disebalik itu timbul juga rasa simpati,dia pasti Rin akan gembira dengan kejutan istimewa yang telah di rancang oleh Ikhwan malam ini. Bagi Farid,Ikhwan adalah insan yang paling bertuah memiliki Rin. Di sambil itu Fina dan Farid pun telah melaksanakan seperti yang mereka rancangkan tadi,dan mujurlah Rin dan kedua orang tuanya bersetuju untuk pergi makan malam bersama mereka di Garden Triangle.

Kini jarum jam sudah pun menunjukan ke pukul lapan malam. Rin masih lagi belum keluar dari kamar.Resah hati Farid menunggunya,kerana dia kuatir rancangan mereka tidak berjaya. Sebaik sahaja Farid menjejakkan kaki untuk keluar dari pintu,Rin pun menyusul tiba.Farid lalu tersentak melihat kejelitaan Rin yang tidak ubah seperti bidadari kayangan,Raut wajahnya yang bujur sirih dan kulitnya yang putih gebu,di serikan lagi dengan "evening dress" yang berwarna putih merah jambu,sungguh cantik dan sesuai sekali untuk dirinya.Tanpa membuang masa,Farid pun terus mengarahkan Fina untuk memimpinnya untuk masuk ke dalam kereta.

Setibanya mereka di Garden Triangle,Farid pun terus menunjukkan tempat duduk mereka masing-masing,dan tiba-tiba semua lampu telah terpadam,dan ianya membuatkan mereka semua merasa panik. Rin hanya terdiam,kerana dia tidak dapat menyaksikan apa yang telah berlaku,dan dengan sepintas lalu,terdengar alunan nada piano,dan dengan perlahan lampu terbuka lalu..

"Sayang Rin~ this song is for you~ and sayanggg~ I love you always and forever~,terimalah lagu daripada Romance-Kuingin kamu.." Kata Ikhwan kepada Rin sebelum nyampaikan sebuah lagu untuknya.

"..Demi semua yang aku jalani bersamamu
kuingin kau jadi milikku
kuingin kau disampingku

tanpa dirimu ku hanya manusia tanpa cinta
dan hanya dirimu yang bisa
membawa surga dalam hatiku

kuingin engkau menjadi milikku
aku akan mencintaimu
menjagamu selama hidupku
dan aku kan berjanji
hanya kaulah yang kusayangi
ku akan setia disini
menemani

sentuhanmu
bagaikan tangan sang dewi cinta
yang berhiaskan bunga asmara
dan membuatku tak kuasa

kuingin engkau menjadi milikku
aku akan mencintaimu
menjagamu selama hidupku
dan aku kan berjanji
hanya kaulah yang kusayangi
ku akan setia disini
menemani

Di setiap arung gerak
tersimpan di hati kecilku
bahwa dirimu terindah untukku

kuingin engkau menjadi milikku
aku akan mencintaimu
menjagamu selama hidupku
dan aku kan berjanji
hanya kaulah yang kusayangi
ku akan setia disini
menemani

selama ku masih bisa bertahan
selama ku masih bisa bernapas
selama Tuhan masih mengijinkan
kuingin selalu menjagamu

selama ku masih bisa bertahan
selama ku masih bisa bernapas...."


Sebaik sahaja habis Ikhwan menyampaikan sebuah lagu itu,ia terus mengangkatkan kaki dan pergi berlutut di hadapan Rin

"Sayanggg~ Would you be my Wife~?~"Tanya Ikhwan dengan romantisnya sambil menggengam erat tangan Rin.

Rin tidak dapat menghentikan titisan airmatanya,kerana amat terharu dan terperanjat dengan semua yang dilakukan oleh Ikhwan,sungguh kejutan ini luar dari jangkaan. Dia hanya mampu menundukan kepalanya dan hanya terdiam. Ikhwan menanyakan lagi.

"Sayanggg~~ Would you be the part of my life~? i want you to be my wife sayang~~" Tanya Ikhwan lagi sambil mencium lembut tangan Rin.

Rin masih lagi mendiamkan diri,Orang tuanya,Farid dan Fina sangat terpegun dan juga terharu menyaksikannya.Namun mereka semua tidak sabar menanti jawapan yang akan di ungkapkan kepada ikhwan.

"sayang~ actually..~...~" tiba-tiba perkataan Rin terhenti di situ.

Saturday, March 28, 2009

Indahnya Cinta *10*


"Farid..,inda bah.. mendangar kau apa ku cakap tadi uh?? angan-angan tah kau pulang boi.. HAHA" Tanya Ikhwan geli hati.

"awu.. dangar boi..,bukan ku angan-angan,bepikir saja macam mana kau kan mengatur surprise mu atu..,Tapi aku okay ni.. No problem,Kau bagitahu saja apa yang patut ku tolong.. hehe" jawab Farid.

"Thanks dude..Haha.. ah.. macam ani....."

Bincang punya bincang,lalu mereka pun sudah dapat kata sepakat,lagipun mereka berdua memang bijak dan mahir dalam mengatur Strategi,apatah lagi,satu kejutan istimewa untuk orang yang tersayang. Kesepakatan inilah yang membuatkan mereka semakin akrab dan semakin mesra. Di waktu itu,Fina yang asyik memerhatikan karenah mereka pun merasa curiga. Mula-mula dia buat tidak endah sahaja dengan kelakuan mereka berdua itu.Tetapi bila keesokkan harinya,sedang fina bergegas menuju ke tempat letak kereta untuk mengambil telefon bimbitnya yang tertinggal,dia ternampak farid dan ikhwan sedang bergurau-senda,dan yang lebih memeranjatkan lagi,di waktu Farid sedang menghulurkan sejambak bunga orkid dan satu kotak kecil yang berwarna merah jambu kepada Ikhwan.Ikhwan hanya tersenyum,dan balasnya dengan satu pelukan yang mesra kepada Farid.Semakin tidak senang rasa hati fina dan tidak sabar rasanya dia hendak mengadukan hal ini kepada Rin.Bergetaran seluruh tubuh Fina ketika itu,perasannya bercampur-baur.

*EEEE!! astah!! durang ani apakan?~~,kelmarin dah lain usulnya..~~~,waaa kesian kau rin~ macam mana buleh c Ikhwan jadi macam ani ni..~ gerenti ia frust pasal c rin buta kali uh.Sama laki-laki tah pulang c Ikhwan ani.. ASTAHHH!!* kecurigaan fina di dalam hati semakin menjadi-jadi.

Tanpa membuang masa,fina pun terus sahaja pergi dari situ,dan berlari dengan sekuat hatinya,miskipun pada waktu itu,ototnya seperti rasa hendak tercabut dan Debaran di dadanya semakin kuat.Sehinggalah dia sampai di pintu wad dan terus sahaja memusingkan tombol pintu dan membuka nya dengan penuh perasaan.

"BUFF!!"

"UH?? kenapa tu?? siapa??"kata rin terperanjat dengan bunyi hentakan pintu tersebut.

"hmmmfff~ uhh~ rinnn~ aku ni ~~ fina~~ huh~ mengalehku ehh.. belari ku bah tadi,dari tingkat satu sampai tingkat dua ani.." jawab fina termengah-mengah

" eHH!! kau rupanya fina!eeehh kau ani uhh~~ cuba tah bagi salam kah dulu,tahu sudah aku macam ani,lamah semangat ku kali uh,guggur bah jantung ku uh.." kata rin lagi dengan nada yang panik.


"sorry bah darling,inda lagi ku terbagi salam,aku ada HOT NEWS wahh.. pasal your Ikhwan and si Farid..huh.. " sahut fina lagi.

"uh?? pasal apa?? kenapa Ikhwan?? kenapa ia fina?? okay ia??,Farid? kenapa??" tanya Rin bertalu-talu.

"Atu yaa kau uh.. sekali ya betanya banyak banar.. hahaha.. sabar bah behh..,jangan kau buat aku ketawa.. hahaha,sedangkan yang kan ku sampaikan ani inda cali ni .. hehe.."

"laju wah Finaaaa.. bagitahu aku bahh.. "

"awu awuu~~,macam ani ceritanya~,tadi aku ke bawah kan tu kan ambil handphone ku uh?~ sekali~,terlihat ku c Farid sama c Ikhwan~ Astahh..~~,aku bukan pulang apa Rin~,si Farid uh,membagi bunga and box damit tempat si Ikhwan wahh.. lapas atu bepalukkan lagi durang tu,gali ku rinnn... astagafirullah..~~"

"Astahhh! OMG! Banar kah jua anak ni? kau pasti kah?eeee.. jadinya,indakan Ikhwan atu suka kaum sejenis? eeeeeee~~ BANAR KAH finaaaaa~~ apa buktinya?? indaa ku pecayaaa~ kecawa ku ehh.. waaaaa"kata rin seakan tidak percaya.

"tanyanya ku lagi apa buktinya tu,banar rin~hahaha,cali kau ani ehh,banar~~ kelmarin ku lihat durang mesra becerita-cerita duduk di luar uh,awal-awal inda ku kesah,sekali ku melihat tadi atu,Sah! aku inda salah..~! eee..,tekanan kali durang atu,iatah jadi macam atu...,jangan tah kau kecawakan pasal atu,mun kau mahu laki-laki banyak lagi tu rin,aku pebaik mencarikan untuk kau.eee... sedih ku dapat tahu durang macam ani ni..inda ku sangka~"

"waaaa~~ sedih ku ehhh.. aku mahu kepastian jua fina.. aku mahu ia terus-terang arah ku~! inda ku mahu-mahu jua! atu kan aku sayang ia sudah.. " kata rin kecawa.

"mana saja tah kau.. tapi yang aku pasti..haisshhh~ malas ku becakap lagi ehh.." keluh fina.

Perbualan mereka terhenti sebaik sahaja tiba seorang jururawat masuk ke dalam bilik tersebut untuk memeriksa kesihatan rin,

"Hmm.. everything is okay sudah ni,and suhu badan pun stabil~ so karang petang buleh sudah balik ni uh,lagipun doktor cakap nada ada masalah lagi,ganya rajin-rajin saja makan ubat okay~,bah packing-packing tah semua barang-barang rin uh.." kata jururawat tersebut.

"wahh.. syukur alhamdulilah~ buleh jua balik akhirnya.. terima kasih nurse~" sahut Rin gembira.

Jururawat itu pun beredar dari situ. Rin yang masih merasa sedih dengan berita Ikhwan tadi terus sahaja terdiam membisu,di sambil itu fina menolong mengemas semua pakaian kepunyaan Rin,dan dia juga turut rasa bersalah atas keterlajurannya menyampaikan berita itu kepada Rin.

"Finaa~ kau bagitahu kan Mama and papa ku pasal aku balik hari ani~ okay~" pinta Rin.

"bah~ aku call dulu okay..~ and kau mahu aku bagitahu Farid and Ikhwan jua??"

"Okay~ thanks Fina~,hurmm.. farid and Ikhwan aku saja bagitahu sendiri okay~,ada jua karang durang tu" sahut Rin.

"bah.. aku keluar sekajap,call your parents okay~~" kata Fina.

Selang beberapa saat kemudian,Tibalah farid dan Ikhwan masuk ke dalam bilik wad.

"hai sayangg~~~~~~" Kata ikhwan kepada Rin sambil memberi satu kecupan mesra di pipi.

"Ha.. haiii~~" jawab Rin gugup.

"hurmmm~? kenapa ni? are you okay~? sudah mamam kah sayang?~" tanya Ikhwan lagi.

"ooo..ookkaayy~ inda ada apa-apa ss..sssaa..sayangg..~,yup.. sudah me mamam tadi.. sayang~?,anywayy.. hurmm.. karang me balik ni,petang nii~" jawap Rin serba salah.

"hmm.. kenapa sayangku ani~ hehe~ its okay lah sayang~,oh is it??! WOW! alhamdulilah~ akhirnya dapat jua sayang balik~ i'am Happy for you my dear~,eehh.. me mahu hantar you balik sayang~" kata Ikhwan dengan mesra dan ramahnya.

"wahh happy c Ikhwan ni Rin balik rumah .. hehe,anyway Rin,Congratulations~" Tambah Farid

"hehe thanks Farid,by the way,its okay lah sayang.. lagipun,mama dan papa ada jua,Rin ikut durang saja okay~~,and sayang~ karang balik di rumah~ RIn kan tanya something~" rin menyatakan lagi,sambil tersenyum sinis.

"okay lah~up to you sayang~ me ikut saja cakap my princess yang gorgeous ani..hehe" kata Ikhwan sambil tersengih dan melirik manja ke arah Rin.

Sehabis sahaja mereka berbual panjang.Mama dan papa Rin pun tiba di Dalam Wad tersebut,lalu Rin pun bersedialah untuk pulang sambil di pimpin oleh Ikhwan yang di sayanginya.Tetapi Rin masih lagi keliru tentang persoalan yang masih bermain di ruang mindanya.Patutkah dirinya merosakkan hari kegemilangan ini dengan soalan yang tidak masuk akal.

*kalau banar tah ia ani kaum sejenis,Haishhh,i have No choice,i've to let him go,walaupun aku tahu,aku sayang ia.. eeee...Pahit eh!, inda ku dapat terima semua ani ehh.. fuhh.. Sabar rin.. we'll see tonight..you can do it Rin! just ask him..* kata-kata hati Rin yang memberi perangsang dan semangat kepada Rin supaya berfikiran positif.Rin hanya menggengam erat tangan Ikhwan sebelum dirinya menaiki kenderaan Papanya dan berlalu pergi.

Monday, March 2, 2009

Tagged by E r m a :)

1. WERE YOU NAMED AFTER ANYONE?
- Nope
2. WHEN WAS THE LAST TIME YOU CRIED?
- A few minutes ago,When i'm Thinking About my xbf :P
3. DO YOU LIKE YOUR HANDWRITING?
- Well,After all its my handwriting..of cause i Love it:D
4. WHAT IS YOUR FAVORITE LUNCH MEAT?
- Chicken Brest
5. DO YOU HAVE KIDS?
- Do i look like a HOT mOmmy to ya??:P LOLS!
6. IF YOU WERE ANOTHER PERSON WOULD YOU BE FRIENDS WITH YOU?
- Of course i do sweetheart ;))
7. DO YOU USE SARCASM?
- Nahhh.. Stright to the point is better:P
8. DO YOU STILL HAVE YOUR TONSILS?
- Never have one..
9. WOULD YOU BUNGEE JUMP?
- i'm NOT going to do that..,Its like a Totally suicide! YIKESS!! I love my self tho..:P
10. WHAT IS YOUR FAVORITE CEREAL?
- Cococrunch
11. DO YOU UNTIE YOUR SHOES WHEN YOU TAKE THEM OFF?
- Well,i don't wear Shoes,i wear heels.. Duhh:P
12. WHAT IS YOUR FAVORITE ICE CREAM?
- Strawberry
13. WHAT IS THE FIRST THING YOU NOTICE ABOUT PEOPLE?
- their attitude and of course their clothes :P
14. RED OR PINK?
- PINK!!!,well its cute!!!~
15. WHAT IS YOUR LEAST FAVORITE THING ABOUT YOURSELF?
- Im A weeper,i cry aLot!! :'( waaaaaaa
16. WHO DO YOU MISS THE MOST?
- my mommy & my daddy~:')
17. DO YOU WANT EVERYONE TO COMPLETE THIS LIST?
- Yahhh..Of course,ITS kinda FUN:))
18. WHAT COLOR PANTS AND SHOES ARE YOU WEARING?
- Red & Almond brown
19. WHAT ARE YOU LISTENING TO RIGHT NOW?
- David archuleta-"Crush" ;')
20. IF YOU WERE A CRAYON, WHAT COLOR WOULD YOU BE?
- White
21. FAVORITE SMELLS?
- Of Course Chanel Chance :D
22. WHO WAS THE LAST PERSON YOU TALKED TO ON THE PHONE?
- Erkk..I Think my.. Erkk.. OMG! forgot already
23. DO YOU LIKE THE PERSON WHO POSTED THIS NOTE?
- Yess~~ of course i do:)
24. FAVORITE SPORTS TO WATCH?
- Huh? Sports?? None~ Sorry,i don't do sports
25. HAIR COLOR?
- Brunette
26. EYE COLOR?
- Dark brown
27. DO YOU WEAR CONTACTS?
- Sometimes,to match my clothes :)
28. FAVORITE FOOD?
- My mommy's cooked meal :') yummmy~
29. SCARY MOVIES OR HAPPY ENDINGS?
- Happy endings of course~
30. LAST MOVIE YOU WATCHED?
- InkHeart
31. WHAT COLOR SHIRT ARE YOU WEARING?
- White
32. SUMMER OR WINTER?
- Both
3. HUGS OR KISSES?
- Both
34. FAVORITE DESSERT?
- Ice Creammmmmmmmmmm:)
35. MOST LIKELY TO RESPOND?
- Can you imagine??~:P
36. LEAST LIKELY TO RESPOND?
- Whatever
37. WHAT BOOK ARE YOU READING NOW?
- Seventeen
38. WHAT IS ON YOUR MOUSE PAD?
- NOne
39. WHAT DID YOU WATCH ON TV LAST NIGHT?
- Monk
40. FAVORITE SOUND(S)?
- Sounds of Violin
41. ROLLING STONES OR BEATLES?
- Huh? NONE
43. DO YOU HAVE A SPECIAL TALENT?
- I Don't know~ No body discover me yet:P
44. WHERE WERE YOU BORN?
- Home Sweet Home
45. DO YOU HAVE ANY TATTOOS?
- Ewwww~~ please~ i don't like those tattoos thingy
46. WHOSE ANSWERS ARE YOU LOOKING FORWARD TO GETTING BACK?
- Job Respond
47. HOW DID YOU MEET YOUR SPOUSE/SIGNIFIGANT OTHER?
- I have know idea :S

Tag :- IF you think that i'm your Good friend(*^-^*) Thanks~

Friday, February 27, 2009

Indahnya Cinta *9*


"Heyyy??? Rinn~~ how are you beautiful?? hehe" suara farid membuat Rin terkejut dan tersenyum.

"I'm good Encik Farid~ hehe.. ke mana tadi? inda kedengaran suara encik Farid dari tadi.." jawab Rin

"ohh.. rin~ stop lah pakai Encik-encik.. tani kan friend~~,hmm.. anyway,tadi farid ada urusan sama syahira..,ohhh yeah, ikhwan,sini wah.. inda apa-apa kali ah,kamu ku anggap kawan ku sudah ni,so inda payah takut-takut lah sama aku. hehe" Jawab farid sambil mengajak Ikhwan borak bersama kami.

"okay tu bui.. heheh.." sahut Ikhwan sambil menggenggam tangan Rin dengan erat.

"hehe.. hmm.. inda bah.. bila rin keluar wad? do you feel better now??" tanya Farid.

"ohh.. hehe.. actually iatah yang kan ku bagitahu ni arah you guys semua~ but.. rin tunggu mama,papa and Fina dulu~~,and yeah i feel better berabis sudah.. hehe" jawab Rin gembira

"okayy thats good..,.iakahh?? ehh.. i think ada ku nampak tadi your parents and fina di luar rin~,kajap ah.. aku panggil ah~" kata farid lagi,sambil ia beredar dari situ memanggil keluarga Rin.

"sayanggg~~ hope its a good news~~ me mahu jaga sayang if sayang dah balik nanti~" kata Ikhwan dengan manja.

"heheh~ awu.. dangarlah karang apa yang kan me bagitahu,and awu~~ jaga tah~ but~~ jangan tah jaga full time..~ tired jua sayang tu..~ keraja lagi~,inda pandai rest karang..,time sayang off day saja jaga me,if hari-hari biasa,melawat saja ah..? hehe~" jawab Rin dengan lembut.

"ehhhh~~ me mahu jaga juaa~~ inda kira~~~,if sudah me sayang ani,apa-apa saja me sanggup sayang~~,but trust me lah~ me jaga sayang time your parents ada saja~ if inda,no way~ inda peadah-peadah kawin free karang..hehehe" jawab Ikhwan nakal dan manja.

Kata-kata ikhwan membuatkan Rin betul-betul geli hati,dan Rin hanya mampu melemparkan senyumannya yang mesra kepada Ikhwan,lalu Ikhwan balas dengan satu cubitan nakal di pipi Rin. Sedang mereka asyik bergurau-senda..

"lai~~ sayangg~ napa panggil mama sama papa??~~" kata mama Rin,lalu mama dan papa Rin memeluk Rin erat.

"mama~ papa~ fina~ Ikhwan and farid~~~,rin ada something kan bagitahu~,tadi~ kata nurse atu~ keadaan rin stabil sudah~~ and insyaallah rin buleh balik esuk~,iatah nunggu jawapan doktor lagi lah besuk..~~" kata Rin kepada mereka sambil merasa suka dan gembira.

"ahh.. baik jua tu laii~ syukur alhamdulillah~~" kata mama dan papa Rin lagi campur suka.

"iakan rin?? woah..!!ee.. happy berabis jua ku tu if kau balik.. eheh" kata fina dengan jeritan gembiranya.

"awuu ehh..,amin tah sayang dapat balik esuk~ at least kami semua happy jua kalau sayang di rumah dah~ that means sayang dah baik~ yeyyyy~" kata ikhwan.

Rin hanya mampu tertawa,tidak dapat diterangkan dengan kata-kata bagaimana bahagianya mereka waktu itu.

"rin~~ hehe~ if balik.. farid still jua buleh lawat rin di sana kan?~ we're still friend kan?" tanya farid.

"haha.. apalah farid ni,of course lah buleh..~~ yup,ketani masih jua kawan~~" jawap Rin sambil tertawa kecil.

Suasana di dalam bilik wad pada hari itu di kerumuni dengan rasa kegembiraan dan keriangan,mereka sungguh rasa suka mendengar berita ini.Mungkin kah hari esok  Rin akan pasti pulang.Rin tidak sabar rasanya menunggu hari menjelang esok.


"Farid,Boleh ku cakap sama kau di luar kajap??" tanya Ikhwan kepada Farid.

*Ehh.. Kenapa Ikhwan ni uh??* tanya Farid di dalam hati
 

Rin hanya menghiraukannya,kerana Rin sudah asyik berborak dengan Fina,mama dan papanya.

Sebaik sahaja mereka menjejakkan kaki di luar,Ikhwan dan Farid pun terus duduk di bangku kayu yang terpacak di tepi pintu wad.

"Farid,aku tahu,gerenti kau tekajut,kenapa ku panggil kau keluar ni kan??,Actually.. aku ada something kan bincang sama kau,dan lagi,i need your help jua.." kata Ikhwan

"Uh?? apa tu boiii??.." Tambah lagi persoalan di dada Farid.

"Sebenarnya..,aku ada surprise untuk si Rin bila ia balik dari wad ni,if aku seorang ganya,gerenti jua inda menjadi tu,thats why tah aku minta tolong arah mu,but atu pun kalau kau mahu lah.." tambah Ikhwan lagi

"bahh.. aku okay ni boii.. but surprise apa tu?? hehe.." jawab Farid sambil tersenyum

Lalu Ikhwan pun terus menerangkan rancangan yang telah di aturkannya,tetapi sebaik sahaja semuanya sudah jelas,Farid terus sahaja terdiam dan kaku.

"woii.. Farid... farid.. do you hear me??" kejut Ikhwan

"ahhh?? apa tadi boi??.." jawab farid sambil tertawa kecil

*astahh.. kenapa ia anak ani* curiga Ikhwan di dalam hati.

Saturday, February 21, 2009

Indahnya cinta *8*


"Dear!~~please~ i'm so sorry~ me inda sengaja buatkan Dear marah~,me patutnya pahamkan Dear..,please jangan buat me macam ani Dear~,
Jangan diam-diam~~ kan gila rasa me wahh~~" Rayu Syahira kepada
tunangnya Farid sambil menangis manja dan memeluknya erat.

Karenah syahira yang sebegini mengingatkan Farid kembali peristiwa yang pernah berlaku padanya empat tahun yang lepas..

Pada ketika itu,Syahira dan Farid,belum lagi mengikatkan tali
pertunangan mereka.Boleh juga dikatakan mereka masih belum mengenali hati budi masing-masing,dan disebabkan inilah Farid sukar untuk percayalagi kata-kata rayuan syahira yang manis bagaikan madu berbisa.

Awal perkenalan mereka bermula semasa mereka berada di dalam satu pesawat yang sama,di mana secara tidak senghaja,farid tertukar bagasi kepunyaannya dengan wanita bernama Syahira Natasha.Farid rasa bagai hendak gila mencari siapakah pemilik bagasi tersebut, dan oleh Kerana tidak tahu hendak berbuat apa-apa lagi,Farid pun pergi ke kaunter dan melaporkan bahawa bagasinya telah tertukar dengan salah seorang dari penumpang
pesawat itu.Setelah selesai habis urusan di kaunter,Farid juga terpaksa menunggu pemilik bagasi tersebut,walaupun ianya agak rumit bagi farid,tetapi apakan daya,dia hanya mampu berserah pada takdir.

24jam sudah berlalu,wajahnya yang
tampan dan bergaya,kini bertukar menjadi seorang yang kusut masai, dan Farid masih
lagi terpacak di bangku berdekatan dengan kaunter,sehinggalah tiba
seorang wanita yang cantik,kulit yang gebu dan halus bagaikan sutra,dan di tambah lagi dengan wangian sangat menggoda dan memukau.

"Excuse me,i'm Syahira Natasha,i got a call pasal my bag,hmm..,manatia??can i take it now??,and pemilik bag yang ku salah bawa ni ada sini??" tanya Syahira kepada salah seorang daripada perkerja kaunter tersebut dengan nada yang cemas.

Farid hanya tercengang waktu itu,lalu bergegas menghampiri syahira,dan memperkenalkan dirinya lalu menceritakan hal yang berlaku kepadanya semasa 24jam yang lepas.Mereka betul-betul tidak menyangka bahawa,bagasi kepunyaan mereka tidak ada bezanya,macam orang berjanji pula.Syahira
hanya tersenyum kepada farid,kerana dia malu untuk meluahkan perkataan walaupun sepatah,dan farid tidak kesah,asalkan bagasinya telah dikembalikan.

Setelah farid tiba sahaja di hotel penginapan,farid terus
sahaja memasuki kamar yang telah di tempahnya,kerana dia tidak sabar lagi untuk membersihkan dirinya,di mana sudah satu hari dia tidak mandi,gara-gara bagasi itu.Siapa tidak kenal farid,lelaki yang selalu sahaja menjaga kebersihannya dan penampilannya.Tetapi bila sahaja dia membuka bagasinya,hampir semua barang berharganya hilang,termasuklah,dompet yang dipenuhi dengan wang ringgit,kad kredit,dan kad peribadi dirinya.

"uUUUrrrrgghhhhh!!!! huH! gerenti bini-bini atu mencuri!! muka lawa!tapi pencuri! awu.. awas kau,ku cari kau ni,walaupun ke lubang cacing! hmm.. ehh.. apa ni?? oh.. AHAH.. bagus.. ada walletnya sini...SYAHIRA NATASHA..haha..,ohh.. ada number! bagus ehh!"

Farid betul-betul merasa geram ketika itu,dan terus sahaja mengambil telefon bimbitnya lalu menekan digit-digit nombor telefon syahira yang terpacak di dalam kad urusan perniagaannya.

"HELLO?!! SYAHIRA??!!" kata Farid bengang

"yes~ ani siapa~~?" jawab Syahira

"SIAPA???~~!! ehh!! u stole my wallet ah! and kenapa banyak lagi barang ku yang kurang atu!!??kau ani pencuri jua! inda kau malu kah??! jawap eH!!" tanya farid dengan nada kemarahan yang semakin menjadi-jadi.

"ehhh~ bukan me curi~But tinggal di sini~~ you tuduh me tah pulang~~"jawab syahira manja dan ketakutan.

"UH??!! apakan kau ani??! bahh.. aku mahu jumpa kau karang! bagi balik semua barang-barang ku yang ada tempat mu atu! paham!!? aku jumpa kau tempat Hotel Empire! now!" kata farid sambil mematikan telefonya.

Sebaik sahaja farid bersiap,dia pun terus turun di tingkat lobby.Tidak tentu arah farid di buatnya.Tidak senang duduk dan tidak senang berdiri,dan tiba-tiba syahira muncul tepat didepan farid.Mereka bertentangan,dan lalu..

"i'm so sorry~~ jangan tah marah~~ bukan niat me kan mencuri or apa~ ,tapi~~ banarr~ tertinggal barang you arah me~~~" Rayu syahira sambil merapatkan tubuhnya yang langsing dan menawan itu kepada farid sambil menggenggam erat tangannya,lalu memeluknya.

Farid terus sahaja terdiam membisu ketika itu tanpa menghiraukan sepatah perkataan dari syahira,dan semena-mena sahaja,fikirannya berubah dan terus memaafkan syahira,lalu merenungnya tajam.lelaki mana yang tidak kalah kalau sudah di goda,tambahan lagi dengan perempuan yang bernama syahira,dan di masa mata bertentangan,ianya akan turun ke hati,dan mulalah perasaan cinta.

Dari saat dan ketika itulah mereka mula menjalinkan perhubungan cinta.Walaupun di awal perkenalan mereka tidak begitu indah,tetapi farid tetap juga menyayangi syahira sepenuhnya,sehinggakan farid mengikat tali pertunangan dengan syahira yang dikasihinya.Farid selalu sahaja termakan pujuk rayu syahira,walaupun kadang-kadang masalah mereka melibatkan keluarga atau kawan.Bagi Farid,syahira lebih penting dari segalanya,dan di ketika imbasan ini semua bermain di mindanya. Farid merasa dirinya sebagai lelaki yang bodoh dan kenapa dia mesti lemah tatkala memandang syahira.

*Ohh..!! what have i done??~ wake up farid!!ahhh..macam kalahkan bini-bini pulang aku nii* kata sesalan farid didalam hati.

Tiba-tiba,Farid tersedar,seolah-olah di kejutan dari mimpi yang dahsyat,lalu terus sahaja dilepaskannya pelukan syahira,dan berlalu pergi dari situ,dan pergi menuju kebilik wad untuk kembali menengok sahabat sejatinya Rin.

"DEAR!!!!!!! DEARR!!! don't gooooooo!!!!" jerit syahira dengan tidak menghiraukan di sekelilingnya lagi,kerana dia tidak dapat menerima kenyataan bahawa Farid sudah membenci dirinya..

Sunday, February 15, 2009

Indahnya Cinta*7*



Hari demi hari Rin dapat menyesuaikan diri.Malah,Rin juga sudah mula rasa senang dan yakin.Selain ditemani oleh rakan-rakan dan keluarga,Rin juga merasa bersyukur,kerana Tuhan telah memberi rahmat dan taufiq hidayahnya.Walaupun Rin tidak dapat melihat,tetapi suara hati lah yang menjadi pancainderanya

Rin masih lagi berada di Hospital.Mungkin,selang beberapa hari lagi Rin akan pulang.Rin sudah terasa rindu hendak pulang ke rumah.Hajat dihati ingin menirup udara yang segar dan nyaman di halaman rumahnya.Rin masih teringat lagi dimasa ia dengan sahabat karibnya Fina berkejar-kejaran di taman itu kerana Fina mencolekkan cream kek dimuka Rin.Dimana hari itu adalah hari ulang tahunnya.Fina memang seorang gadis yang sangat nakal.Dia suka sahaja buat Rin tergelak dan dia suka tunjukkan perangai sewel dia kepada Rin.Tetapi tidak dinafikan,Fina memang seorang sahabat yang baik,dia tidak pernah menyakitkan hati sesiapa.Bila Rin sedih,dia selalu berada disisi.Bila Rin ada masalah,dia selalu sahaja bagi pendapat bagaimana cara untuk menyelesaikannya bersama.Dia juga tidak berminat bercakap tentang soal cinta.apatah lagi bila di sebut pasal kahwin.Dia mesti kata,
"ala..Belum ada jodoh,macam mana jua"...

Kadang-kadang Rin tertawa sendiri bila mengingatkan pertemuan pertama Fina dengan sahabat penanya,yang mana,mereka langsung belum pernah bersua muka mahu pun melihat potret.Fina memang cerewit dalam memilih pasangan.Tetapi apa lagi,pilih punya pilih,dah terkena dengan Orang bangla.Terkejutnya fina bagaikan dah melayang nyawa di awangan. Rin tidak dapat menahan gelak ketika itu.Sampai ini fina masih lagi merasa seram untuk mencari kekasih tanpa mengetahui latar belakangnya dulu.


"rinnn~ kenapa kau ketawa-ketawa ani eh?.." Kejut fina.

"ahh.. ehehe.. inda ada apa-apa,aku ingat bah masa kau first date,gali hatiku.. hahaha"

"shhhhh....kau ani...~~ time-time macam ani pun kau ingat pasal atu~,hahah.. awu eh.. memalukan uh.. sekali bangla.atu banar.. keraja lagi bahagian membuat bangunan tu.. hahahaha" kata fina dengan nada berbisik sambil ketawa sakan.

"hahaha.. eh.. mana mama and papa ku??,ada sini? Ikhwan and farid? ada?" tanya Rin

"Durang semua diluar,kecuali.. Ikhwan mu saja tidur disofa sebelah mu ah.. eheh.. romantic tu..phewittt~" Jawab Fina sambil mengusik.

"iakan~?kesian jua~~,awu~ andangnya romantic~ sayang kali ku ah~,inda ku sangka jua ia sanggup tunggu aku di sini,dalam keadaan ku macam ani pun masih jua ia sayang aku~~ "kata Rin dengan rasa terharu.


"sayanggg~ jangan cakap macam atu lagi~~ me sudah cakap me sayang and cintakan you,so.. me indakan tinggalkan you~ me janji sayang~~" Jawab Ikhwan dengan terus-menerus.

Perkataan Ikhwan membuatkan Rin merasa malu.Ia tidak tahu bahawa percakapannya tadi di dengar oleh Ikhwan.Rin sangkakan bercakap dengan Fina.lalu dia terus bergeling kepala dan merasa geram pada Fina didalam hati dan lalu berkata kepada Ikhwan

"Thank you sayang~ me pun sayang and cintakan you jua..~"dan terus ku rasa pipi Rin di kecup mesra oleh Ikhwan.

Rin merasa sangat tersentuh dan terkilan,sebab Ikhwan boleh menerima Rin seadanya,dan ia sentiasa berada di sisi,sehinggakan sanggup tidak pergi ke pejabatnya.Bila sahaja Rin mengarahkan dia pulang untuk berehat,selalu sahaja ia mengendahkan dan mengatakan bahawa diri Rin lebih penting dari segalanya.Rin langsung tidak menyangka begitu dalam cintanya dan tidak dapat Rin bayangkan dirinya tanpa Ikhwan.

Ikhwan sering mengenangkan Rin saat pertemuan mereka yang pertama kali.Rin tertawa kecil dan tersenyum gembira ketika itu.Bagi mereka,itulah kenangan yang paling manis dan akan tetap mengingatinya sampai ke akhir hayat.

Sedang Rin dan Ikhwan asyik berbual,Rin terdengar ada suara seorang perempuan di luar pintu..

"Kenapa you inda answer my call??! me tanya your stuff,you di hospital ne rupanya! Bhapa you di sini??!.. huh.. me tahulah si Rin atu BUTA kan?! tapi apa kena-mengena dengan you??!,you inda malu kah bergaul sama stuff yang low class ni??!,kenapa? dah tergilakan si Rin??..!" Bengang Syahira kepada Farid

"stop it!!, hey! kenapa inda ada respect ni huh?,can't you see? this is a public hospital and tempat you berdiri ni,tempat Emergency room! you're the one who should be a shame with yourself!.You asked me kenapa me ada di sini??,see.. Rin di sana,pity her..,ia sakit.. and yes! she's blind,kalau ME inda ada that day,me inda tahu siapa yang kan bawa ia ke Hospital!,me rasa bersalah suruh ia buat kerja saja,sampai inda dapat rest,and me inda tahu ia accident hari tu serious banar,sampai ada effect arahnya.Thats why i'm here.and now i've been thinking yang Rin is my friend,bukan kuli! you inda patut marah or jealous tanpa bertanya!.. think about it!" kata farid dengan marah yang membuak-buak. Lalu Farid terus berlalu dan memusing tombol pintu,dan terus sahaja keluar dari wad itu.

Setelah mendengar pergaduhan bicara di antara Farid dengan tunangnya Syahira Natasha,Rin terus sahaja terdiam.Ikhwan cuba untuk menyenangkan hati Rin.Rin hanya tersenyum sambil menyatakan bahawa ia tidak terasa hati langsung dan tidak marah dengan semua percakapan Syahira.Cuma yang Rin tidak sangka Farid begitu mengambil berat tentang dirinya,dan yang membuatkan Rin terkejut apabila Farid menyatakan yang Rin Bukan lagi kuli,Tapi kawan.Rin rasa sangat bersyukur telah dikurniakan kawan,keluarga dan kekasih yang sentiasa mengambil berat tentang dirinya.

Suasana di dalam bilik perawatan begitu senyap dan sunyi pada petang itu,suara Ikhwan pun sudah pudar dari pendengaran Rin Kerana Ikhwan terlelap mata dan letih.Bagi Rin,Ikhwan sudah sebati dalam hatinya.Rasa sayang Rin kepada Ikhwan semakin hari semakin bertambah,kerana Rin rasa benar-benar sudah jatuh cinta kepada ikhwan.Keluhuran hatinya yang ikhlas telah membuatkan Rin di tikam oleh panah cinta yang mendalam.

Jauh fikiran Rin melayang sehingga ia rasa ada tangan yang mengusik bahunya..

"Rin~~.. masa untuk makan ubat uh..~" Kata seorang jururawat disitu
Rin mengeluh kecil kerana kekejutan,di fikirannya itu mungkin penjahat atau penculik.Rupanya jururawat.

Sebaik sahaja Rin habis diberi makan ubat itu,jururawat itu menyatakan kepadanya bahawa,keadaan dirinya beransur sembuh,dan sudah boleh dikatakan stabil,dan dengan itu dia juga memberitahu bahawa,jika sekiranya Rin sudah dibenarkan pulang oleh doktor,Rin sudah boleh pulang esok hari.

Alangkah gembiranya hati Rin mendengar berita itu,seolah-olah hati disinari dengan beribu kilauan bintang di langit.Kerana Rin sudah merasa bosan berada di situ,ia mahu pulang bersama keluarga dan temannya yang dicintainya.

Friday, February 13, 2009

Indahnya Cinta*6*

"Rinn~~ Wake up! Wake up!!!~ are you okay???!" Kata encik farid sambil
menggemitkan badan Rin dengan cemas.

Penglihatkan tidak berapa jelas,tetapi yang pasti itu suara Farid.Rin tidak mampu untuk menjawab pertanyaannya,apatah lagi untuk
membangunkan dirinya,Rin tidak berdaya lagi.Lalu terus sahaja dihantar kehospital kecemasan,suara sekeliling seperti mengiyang-iyang memanggil Rin untuk pergi dan kembali, semuanya mencetuskan kekeliruan di ruang mindanya, adakah fikirannya itu memberikan petanda baik atau sebaliknya,Rin tidak mampu bergerak,ia cuma mampu menggerakkan mindanya,adakah ini realiti atau fantasi.Rin perlukan sesuatu yang mampu membangunkan,mengejutkannya dari ruang di bawah sedar.

Dibawah sedarnya,Rin terdengar suara bacaan ayat suci,yang setia menemani ketika itu.Hati Rin menangis terharu,ingin sahaja digapai suara itu,tetapi tidak mampu.Ingin sahaja dirinya berteriak,Tetapi tiadasiapa yang mendengar.Dalam fikiran Rin,mungkin inilah kesudahan
riwayatnya.Walaupun ini yang penghabisan,ia mahu melihat wajah papa dan mamanya .Hati sering meyakinkan bahawa Rin jangan berputus asa,Rin pasti akan pulih seperti sedia kala.Sudah berapa lama kah mata tertutup.Sudah berapa lama kah badan terlantang diatas katil ini.Soalan itu sering sahaja Rin ucapkan.Malahan tangga usia pun masih menjadi tanda tanya.Mungkin masa sudah lama berlalu sehingga menjadi sebegini.Dan secara tidak senghaja,ada suara seorang perempuan mengejutkan Rin dari dibawah sedarnya.Dan Rin sangat-sangat bersukur bahawa ia sekarang sudah berada diatas sedarnya.Syukur kehadrat tuhan kerana dia sudah sedar semula


"Ehh... Kenapaaa niii??? inda mungkin!! ahhhhh!!!! kenapa aku inda boleh nampak apa-apa ni?? TIDAKKK!! " Jeritan dan tangisan Rin bagaikan kerasukan hantu sambil memegang matanya.


Rin sudah menjadi buta.Dia langsung tidak percaya.Lalu Rin terasa dipeluk oleh dua orang insan.dimana Rin dapat merasakan mereka itu adalah papa dan mamanya.Rin terus sahaja menangis dipelukan mereka dengan sekuat hatinya.Mereka pun turut rasa bersimpati dengan keadaannya itu.Dan lalu Rin terdengar suara tangisan yang bertubi-tubi yang Rin belum dapat menyesuaikan diri dengan keadaan sebegitu yang ia tidak mengetahui puncanya.

"Doctor.. macam mana anak kami ni doktor?,kenapa ia boleh jadi buta ni?"Papa Rin menanyakan puncanya kepada doktor.

"uncle,kami pun rasa bersimpati jua dengan anak biskita,kami dapati,ia ada gegaran otak,dimana kesan daripada sesuatu.hmm..ia pernah mengalami kemalangan atau gugur dimana-mana kah baru-baru ni?maksud saya yang serious." Jelas dan tanya Doctor tersebut

"yaa allah..,Lupa kami doktor,kami pikir ia ni baik banar sudah dari kemalangan atu,jadi..ada kesan sampingan tah ni doktor?,boleh diubati?kami mahu ia baik doktor,inda saya sanggup melihat ia macam ani,rawan hati kami" Kata dan Rayu papa Rin yang membuatkan Rin menitiskan air mata.

"Uncle,boleh diubati,tapi terpaksa tah ketani bersabar uncle.sebab if ada sudah penderma yang mendermakn matanya,Baru tah kami boleh menjalankan pembedahan" Jelas doctor itu lagi dengan merasa simpati
 

Rin hanya terdiam membisu,sambil berpikir,ia tidak sanggup mengorbankan orang lain,hanya kerana ia ingin melihat.Rin hanya mampu berserah kepada tuhan yang maha kuasa.Tiba-tiba Rin terdengar bunyi tapak kaki yang menuju kearahnya,dan terus menggengam tangannya lembut.Rin tersentak kekejutan.

"siapa???" tanyanya.

"Rinn~~~ its me~ ikhwan sayangg~~~"jawabnya dengan nada yang lembut dan diadun lagi dengan tangisanya yang syahdu.

"Ohh~ you~~,you masih sayang me~~? me dah buta~~~ me inda dapat lihat apa-apa lagi"kata Rin sambil menitiskan air mata tidak berhenti.

"Jangan cakap macam atu,me sanggup buat apa sahaja untuk you,Walau apa pun yang jadi.me tetap sayangkan you~~~" katanya lagi sambil menggengam erat tangan Rin.
 

Rin tidak tahu berkata apa lagi.Hanya yang ia tahu,dia harus menyesuaikan dirinya.Rin tidak mahu bergantung kepada orang lain,dengan usaha sendiri.Rin percaya dan tahu,tuhan itu maha adil,ada hikmahnya sebalik semua yang terjadi,dan Rin tetap bersyukur kerana masih lagi dapat hidup dan mempunyai keluaraga dan kawan-kawan yang selalu berada disisinya.

"mama~ fina mana~? farid?" tanya Rin sambil mendengar-dengarkan mereka ada dibilik itu atau tidak.

"sayang~ durang diluar,c fina inda sanggup melihat lai~ kan menangis saja tah ia inda beranti,farid pun sama lai.. dari tadi sudah ia disini menjaga,ani diluar tah ia" jawab mama Rin sambil memegang pipi Rin.

"iakan mama~.. kesian ehh..~~,suruh saja durang masuk mama~~ rin kan ucap terima kasih arah durang pasal sanggup datang dan tunggu rin" Rin serba salah

Lalu mama Rin pun melepaskan tangannya dipipi Rin dan ia terdengar suara tapak kaki,menandakan mereka sudah masuk.

"fina~~~" kata Rin

"Rinnnnnnnnnnnn~~~" Kata fina sambil memeluk Rin  dengan erat tanpa menghentikan tangisannya.

"shhh~~ dh fina~~ masih jua ku okay ni~ masih jua ku dapat jumpa kau~~" pujuk Rin

"banar plg~~ tapii~~ tapi~~ aku kesian bah~ " kata Fina lagi.

"ehh.. inda apa-apa kali ah,udah~~,Thank you fina~~" kataku sambil mengelitiknya.Lalu dia pun tertawa sambil mencium pipiku.Selepas itu Rin terdengar lagi suara Farid memanggil namanya.

"Rinnn~~.."

"Yes encik Farid...?" jawab Rin

"Sorry~ saya inda tahu pasal rin belum berapa baik sangat.and saya inda tahu yang accident rin hari atu serious" kata Farid Serba salah

"eehh.. Encik Farid inda ada salah apa-apa,its okay.rin minta maaf jua pasal rin Encik Farid tarus datang sini tanpa planing.. eheh and terima kasih ah.." jawab Rin

"don't mentions rin~" jawab Farid dan tertawa kecil.sambil mendapatkan tangan Rin dan berinya kepada ikhwan.Rin hanya tersenyum ketika itu.

Ini sudah pasti,Rin dapat meneruskan semua ini,hanya dengan beza,tanpa penglihatannya..

Sunday, February 8, 2009

Cerpen - *2 Julai*

tanggal 2 julai,tahun 2000. detik kenangan yang memang payah bagiku untuk memadamkan dari rona fikiranku. tersenyum sinisku mencoret kenangan tersebut. aku teringat ketika Bazli mendokongku dibelakangnya kerana disebabkan perbuatan bodohnya,aku terjatuh di parit. Bazli secara senyap-senyap memutuskan brek basikalku kerana dia ingin membalas dendam padaku akibat membocorkan rahsianya pada Cikgu. kami berdua memang sering mempunyai pendapat yang berbeza sehingga menimbulkan perselisihan."a friend in need is a friend indeed",dialog yang sering ku ingati, ternyata aku amat memerlukan dirinya lebih dari apa pun..

ia bermula ketika aku mula menjejak kaki di Universiti,namun aku sedih Bazli lebih mementingkan bidang pekerjaan dari melanjutkan pelajarannya...Dia mengikuti kursus ketenteraan selama 2 tahun di seberang laut. aku tahu hati budinya,aku tahu apa di dalam hatinya, aku tahu ini bukan yang dimahukannya. aku merasakan ia tentu meninggalkan bidang pelajaran di atas sebab-sebab tertentu. selama hidupku, aku tahu Bazli merupakan penuntut paling cemerlang. tapi kenapa? kenapa dia meninggalkan bidang kesukaannya?

aku menghubunginya setiap ada masa terluang,namun aku hanya mampu pasrah dan berserah agar dirinya sihat dan selamat. Aku cuba menghantar sms kepadanya,yang mana berunsur kemarahan,kerana aku sering tertanya kenapa dia tidak lagi menghubungiku?.Aku hampir berputus asa. Tetapi dengan tekad yang berkobar,aku terus menjejaknya walau dimana jua ia berada.

sudah hampir 3 tahun,Kenangan ku dengan Bazli tidak akan pernah luput di ingatan ku. Dan sekali lagi aku cuba untuk menghubunginya,panggilan ku di jawap oleh Zahar iaitu sahabat karib kepada Bazli.Aku bertanyakan perkhabarannya,dan terus merayu supaya memberitahu kepadaku,Bazli ada di mana sekarang?.Dia pun memberi aku alamat yang pasti,Bazli sering sahaja kesana.Dengan senang hati aku terus bergegas menuju ke tempat yang di nyatakan dengan harapan Bazli berada di sana sekarang.

Tibanya aku di tempat yang di nyatakan.Aku tercari-cari dan bertanya,betulkah tempat ini yang dimaksudkan?,Ku jejak kakiku,lalu masuk kedalam rumah itu.Dan sekali lagi peralatan band ini mengingatkan aku bahawa Bazli seorang yang ahli tentang musik,apa tah lagi bermain gitar.dia sangat suka bila melihat watak lucu ku bermain gitar.Ingin sahaja di cubit-cubitnya pipi ku,sebab kata Bazli aku kelihatan comel saat itu.Hati ku berdetik dan merasa,Bazli berada disisi ku sekarang.

Tanpa ku sedari berdirinya aku di situ,aku di saksikan oleh seorang jejaka yang bernama Bazli.Ingin ku gapai dirinya,dan memeluk dengan erat.Kerna aku sangat rindu,sehingga aku tidak dapat kawal titisan air mata yang jatuh membasahi kepingan lantai.Bazli terdiam dengan mata yang bersinar,yang memberi ku makna bahawa,dia pun merasa apa yang aku rasa.

Hari menjadi saksi pertemuan kami,aku sungguh merasa suka,sehingga tidak tahu hendak berkata apa.Aku mahu menyatakan sesuatu kepadanya,Tetapi sayang,aku tidak berdaya,aku lemah,lelah dihanyut oleh perasaan yang indah.gembiranya aku tidak dapat diungkapakan dengan kata-kata.Bagaimana aku hendak memulakannya? Dapat kah dia menerima?ohh.. Tuhan,tenangkanlah jiwa ku supaya senang ku bermadah. Sebelum aku membuka bibirku untuk meluahkan kata.Bazli sudah pun mengarahkan ku untuk menjauhi diri ku dari nya.Walaupun kami menyembunyikan perasaan cinta yang sama.Namun itu adalah satu perkara yang mustahil,Kerna kami adalah saudara Sedarah dan sedaging.

Air mata jatuh membasahi pipi Bazli,dan aku terus beredar dari situ tanpa menoleh dirinya lagi.kerna aku tidak sanggup untuk berdepan dengannya lagi.Hasrat dihatiku ingin memberitahu bahawa,aku akan pergi meninggalkan duniawi ini buat selamanya.Akibat menghidapi penyakit Barah otak.Dan tempoh untuk aku hidup hanya sebulan,dan besok genaplah satu bulan.Hilanglah aku dengan sekelip mata sahaja.Harapan ku,supaya Bazli berada disisiku ketika ku melelapkan mata.


Tiba saat ku pergi,Tetapi sayang sekali,Bazli datang semasa ku sudah pergi,hanya tinggal kenangan dan budi.Terimalah cincin dariku Bazli,aku akan sentiasa mencintai dan menyayangi,Semoga nanti berjumpa lagi...


Indahnya Cinta*5*

Sejak kejadian malam itu,Rin langsung tidak boleh buat kerja didalam office,kerana Rin sudah tergila-gila dengan Ikhwan,yang berbadan sasa dan tinggi,berkulit putih,raut wajah yang sangat kacak senyuman yang menawan,Tetapi Rin belum pasti dengan perasaan itu,Rin takut Ikhwan hanya pandai bermain dengan kata-kata,Rin lalu menghentikan hayalanya lalu membuat kerjanya .
Rin hanya seorang office girl,dimana Rin menjadi seorang pembantu peribadi Encik FaridQhairin,iaitu Majikan Rin.
Farid ini seorang majikan yang paling berdisiplin
dan bertanggungjawab,suka sangat perpakaian kemas,ditambah lagi
dengan kulitnya putih melepak dan kacak,kerana Farid berdarah campuran Vietnam dan Belanda.Tetapi Farid juga beragama Islam dan dapat bertutur bahasa Brunei.
Farid ini Boleh juga dikatakan majikan
yang paling tegas,tetapi meskipun dia ini tegas,dia tetep juga memahami hati anak-anak buah pekerjanya.Sebab perwatakan dan penampilan dia inilah yang membuatkan semua wanita-wanita dalam office tergilakannya. Tetapi Rin tidak berminat langsung,sebab Farid selalu sahaja membulinya,apa sahaja yang di buat
kadang-kadang tidak menyenangkan hatinya,dan lebih teruk lagi,Rin disuruh membeli makanan tengahari untuk semua stuff dalam office
itu.Kalau Rin terlambat sedikit,Farid dan satu office akan naik bengang.
Ada ketika itu RIn mula rasa hairan,Farid hanya bersikap ramah dan mesra pada perkerja lain,tetapi dengan dirinya dilayan seperti orang hina.Bukan setakat itu sahaja Rin juga jadi kuli kepada Encik Syahira Natasha iaitu tunangan encik
farid.Syahira ni seorang pereka fashion,cantik,berbadan tinggi dan
kurus seperti macam model iklan.Tetapi perwatakan yang sangat gedik dan berlagak baik dan sopan membuatkan Rin menyampah.
Ada kalanya Syahira mengarahkan Rin kemas kini fail rekaan fashionnya.Rin terpaksa menurut,kalau tidak Farid akan naik bengang kepada Rin,walaupun Rin tahu itu luar dari bidangnya,Rin hanya Redha dan bersabar.
 "ZMF Holdings"ialah tempat Rin berkerja dan sudah masuk 5 tahun Rin berkerja dengan syarikat itu.Dimana dipunyai oleh Datuk Zain Coles iaitu papa kepada Encik farid.Dipendekkan cerita,Rin sudah Tekad hendak berhenti sahaja dari syarikat itu.Sebab, Rin sudah tidak tahan lagi dengan orang-orang office yang suka membanding manusia yang hina diketepikan dan yang berpangkat diutamakan.
 
"Kring kring~~! Kring kring~!" semena-mena telefon office Rin berbunyi.
 
"Hello? ZMF Holdings,Siapa disana?" Jawab Rin.
 
"Hello? Rin kah tu? ni Ikhwan lah sayang~"
 
"oh.. you.. Macam mana boleh tahu numbor telefon di office rin~?"tanya Rin pada ikhwan terkejut
 
"eheh~ fina yang bagi,tadi me kerumah you,fina saja ada,ia cakap you keraja,so me minta lah numbor office you,Hmm.. Free you lunch time ani?ketani lunch sama-sama.. mahu?"jelas Ikhwan sambil mengajak Rin
 
"Oh.. Ehehe.. Nakal you ah,sampat lagi minta tempat fina tu..,hm..lunch ani?,okay~ me free pulang~"jawab Rin,suka.
 
"okay karang me ambil you di office okay,Bye sayang"
Setelah habis bersembang ditelefon dengan Ikhwan,Encik Farid muncul dihadapan Rin dan lalu berkata.
 
"Rin.. Mana Fail yang saya suruh kamu siapkan kelmarin?"tanya Farid
 
"ohh sekejap ah~.. hmm.. ni nah,dah rin siapkan semua yang encik farid suruh tu"jawab Rin sambil menghulurkan fail tersebut.
 
"ohh.. thank God!,pikir saya kamu belum siapkan tadi,pasal ada meeting time lunch ni,So saya mahu kamu ikut saya meeting,and bawa documents yang penting.paham?"arahan Farid
 
"ohh.. taaaa... taaappp..."Rin serba salah
"hmm? any problems?"tanya Farid
 
"taaappii~ rin ada janji sama kawan kan lunch"Jelas Rin
 
"Rin,Look!! if you want to stay longer with this company,you must think of leaving your friends!.CLEAR?!"kata Farid dengan tegas.
"hhmmm.. okay Mr.Farid, i will"jawab Rin hampa.
 
"huhh~ Look Rin.. Saya inda ada niat kan memarahi kamu atau melarang kamu,tapi please,This job is important... We've to win this,ok?, see ya karang ok"Pujuk Farid dengan penjelasannya.
 
Setelah sahaja Encik farid meninggikan suaranya kepada Rin, Rin merasa sangat takut.Tetapi Rin tahu,disebalik ketegasan Farid itu,ada tersimpan rasa simpati
dan memahami,Mungkin Farid sangat tertekan dengan kerja.Sebab itu Rin juga yang jadi mangsa.Rin tidak tahu apa harus dikatakan kepada Ikhwan tentang hal itu,Lalu Rin terus
menelefon Ikhwan dan menerangkan kepadanya sebab tidak boleh menemankannya lunch petang ini.Sebaik sahaja Rin terangkan,Ikhwan pun berkata,
 
"Its okay~ me paham,lagipun.. Banar jua,Your job is more important.Don't worry about me ok.Me boleh lunch sama kawan me"jawab Ikhwan yang memahami Rin
 
"Sure~?? ohh.. thanks,pasal you paham kan situasi me macam mana,So.. maybe next time saja,if me inda busy okay~? bye"Kata Rin dengan rasa lega.
 
Kini Duduknya Rin dikerusi persidangan,dan dikelilingi oleh ahli-ahli koprat yang ternama,dan telinga yang mendengar segala perbualan mereka untuk mendapatkan projek yang berjuta nilainya.Tetapi sayangnya Rin Langsung tidak paham
bahasa ahli-ahli koprat yang sangat pakar tentang
urus niaga.Jadi Rin hanya mampu mendiamkan diri,sambil membantu Encik Farid mengambilkan document-document yang diperlukannya.
Sehabis sahaja dari persidangan tersebut,Rin teruslah pergi ke mejanya,untuk mengisi perut yang kosong,dan tiba-tiba Rin rasa hendak pitam,separuh dari kepalanya terasa macam dihempas oleh batu,penglihatan semakin hilang,dan Rin tidak sedarkan apa-apa lagi..
dannn..aaaaa..
"BBBBUUUFFFF!!!!!!"

Wednesday, February 4, 2009

Indahnya cinta*4*





"ahh.. macam mana ni?? tutup tah jua karan ani.. aduhh..,aku ani lagi takut~~karang ku aga suis atu tahu-tahu ada hantu dibelakangku.. eee.."bebel Rin seorang diri kerana ketakutan.Tuhan sahaja yang tahu bertapa seramnya Rin ketika itu.
Tetapi walaubagaimana pun,tiba-tiba lampu pun terbuka sendiri.Rin pun merasa senang hati,lebih kurang macam orang sudah menang lotry.Jadi malam itu Rin pun teruslah masuk tidur,lagipun Rin merasa sangat letih,lalu mengakhiri malam itu dengan melelapkan matanya dengan penuh selesa.

Matahari pun mula menjelma menerangi alam semesta,dan tiba-tiba Rin merasa dirinya diganggu oleh satu lembaga yang sangat menggerunkan.


"RINNNNN!!~Banggggunn~~ alah.. anak dara apa ani balum lagi bangun,kan tengahari dah woii!!~~!"
Lalu Rin pun membuka matanya,
*oh.. c fina rupanya,ku pikir tah monster mana,eheheh*hatiku berkata-kata,sambil ku menyahutinya,
"EmmmmffFFF~~? kacau kau ani fina eh,baru jua ku kan tidur~" Kata Rin

 "ehh.. muha dang! baru kan tidur apa?cuba kau lihat jam uh,senyum-senyum sudah sudah lihat kau tu" sahut Fina lagi
 
"macam mana kau masuk ani?penceroboh eh! hahah.." soal Rin lagi sambil mengejek Fina

 "wei.. bisai-bisai kau bicara atu,ani kunci rumah ani apa?"jawab fina sambil mengayun-ayunkan kunci itu didepan mata Rin.
Lalu Rin pun terus membalingkan bantal yang empuk kepada fina.
Fina hanya mampu tertawa sambil mengelakkan diri.

Sebaik sahaja Rin sudah selesai mandi,Rin pun teruslah bersiap,dan selepas itu,Rin pergi ke Market dengan fina, Kerana Rin tidak tahu memasak,jadi sebab itu Rin suka beli yang sedia ada,cepat dan ringkas.

Setelah membeli apa yang patut,Rin dan Fina pun pulanglah kerumah tetapi setiba sahaja mereka dirumah,Rin lihat tempat letak kereta,ada sebuah kereta yang baru pernah dilihatnya disitu,dan mereka tidak mengetahui siapa pemiliknya.

setelah turun dari kereta,Rin pun bergegas-gegas masuk kedalam rumah,membuka kunci pintu tanpa memberi salam,dan bila dilihatnya Rin terus tersentak, 
"Assalammualaikum?~ ehh..~ sudah you balik~ inda me sadar eh~" Kata jejaka fantasiku dengan senyuman yang menggoda.

*Alamak.. Datang ya sudah.. membari malu eh,aku balum lagi siapkan apa-apa,sudah tah ia datang*
"Glup~! Wa'alaikumsalam~ hee~~ duduk tah~ heee" jawap Rin sambil Tersenyum dan tegopoh-gapah.

 "bah me dangankan you kedapur ah~? me bawakan barang ni~"katanya lagi sambil mengambil barang-barang itu di jari-jemari Rin.
RIn terus terdiam membisu bagaikan patung bernyawa,kerana perwatakan lelaki itu yang begitu bertanggungjawab,dan ikhlas membuatkan Rin terpegun.

 "ani sahaja barang you~~? helloo~? are you okay? eheh~"tanyanya kepada Rin sambil tergelak kecil.
 

"ahhh?? yyeee.. yeeaaahh~~ i'm okay~ eheh~sorry~ ehhe.. lagging wah me ani. heee~~"sahut Rin kepada lelaki itu dengan merasa malu.

Lalu Mereka pun pergi masuk dapur untuk menyediakan makan malam.Rin dan Fina merasa tercabar dan malu kerana lelaki itu begitu cekap mengunakan peralatan dapur dan amat mahir memasak seperti Masterchef. Rin Hanya tersenyum dan hayal memerhatikannya.

"Okay dah siap,duduk tah sini mama~,papa~,and sebelum atu~,ani semua kawan rin yang banyak masak~eheh~kalah jua rin kali uh"Kata Rin kepada orang tuanya dengan nada yang manja.
 

"iakan sayang?,ahh.. ani untung bininya nanti tu,eheh,tapi siapa nama mu kan wang?~"Jawab mama Rin sambil menanyakan kepada lelaki itu.
"Nama ku Ikhwan,Auntie~ uncle~,banarnya aku pun baru jua kan belajar masak ani~dari mama~ eheh.." Jawabnya. 

"ohh.. Awu,baik jua belajar atu wang,ani macam c alai rin ani,balum tah ada hatinya kan belajar memasak ani,uncle pun inda tahu bila kah kan belajar.eheh~"kata papa Rin sambil mengusik.

Ikhwan hanya tersenyum sambil melirik kearah Rin,dan Rin pun menjeling manja kearahnya,sambil tertawa nakal.

Setelah habis mereka semua makan malam,Rin pun menjemput ikhwan untuk duduk diruang tamu sambil minum teh panas yang baru sahaja dibancuhnya,
dan masa itu ,mereka menghabiskan masa untuk saling kenal mengenali,dan mengetahui hal diri masing-masing dengan lebih dekat lagi.
Ikhwan amat mengagumi diri Rin,malah katanya Rin ada ciri-ciri wanita idamannya,walaupun Rin tidak tahu memasak.Bagi Ikhwan ianya satu perkara yang boleh diubah.

Ikhwan membuatkan Rin bertambah terharu lagi.Tetapi,Rin meyakinkan dirinya ini baru permulaan.Rin ingin menyaksikan bagaimana kah perwatakan diri Ikhwan yang sebenarnya.
 

"hmm.. akhir sudah ni~~ me balik dulu ah~?"kata Ikhwan kepada Rin dan merenung tajam kearah mata Rin.
 

"okay~ you drive bisai-bisai uh~?"Jawap Rin sambil tersenyum manja. 

"okay i will,you take care~jaga kesihatan you.. paham?"kata Ikhwan lagi sambil mengentik hidung Rin.
 

"eheh~ okayy~~" jawap Rin malu

Dan tiba-tiba~ Ikhwan mengengam lembut tangan Rin lalu berkata..

 "Me pasti,You're the one for me,no one else~~"
 

"*Glup!*" Rin tidak tahu hendak berkata apa-apa lagi.Rin hanya mampu menundukkan diri dan tersenyum malu.
dan lalu Ikhwan mengangkat dagu Rin.. dan berkata lagi..


 "me balik dulu okay sayang~? asalamualaikum?"
 

"ahhh~? hmm~.. ooo.. okkayy saa.. sayang~walaikumsalam" jawab Rin gugup campur malu

Ikhwan pun beredar dari situ dan terus menidupkan enjin keretanya dan melemparkan senyuman yang istimewa kepada Rin,dan berlalu pulang.

Tuesday, February 3, 2009

Indahnya Cinta *3*

"ehhhhh... youuuuu.. an..."Kata lelaki itu dengan rasa yang gusar.

"hmm?? you kenal me kah~??please tell me~~" tanya Rin kepadanya.

"kenal.. but but.... bukan innnn real life.."

"in real life? maksud you~?"tanya Rin lagi.

"emm.. i know its sounds so stupid.but... me pernah jumpa you dalam mimpi me..,seriously..~ iatah me tebangang tarus ani,you banar-banar wujud~~ahhh..!! mimpi kali aku ani"Kata lelaki itu separuh gila sambil menggosok matanya bertubi-tubi.

" ah??? jadiiii~~ ... me... jumpa you dalam mimpi me pun inda salah lah ahh~.."tanya Rin kepadanya sambil termengah-mengah keletihan dan ingin tahu

"hmmmmm????" bertambah lagi persoalan didada lelaki itu.
 

Rin cuba untuk menyelesaikan persoalan ini.Dan mereka saling bertukar-tukar cerita tentang mimpi yang mereka yang lalui.Agak lucu juga,dimana Rin bermimpi mereka menjadi pesakit mental itu sama sekali tidak sama dengan mimpi yang dialami oleh lelaki itu.Malah dia tertawa apabila sahaja mendenger cerita fantasi Rin itu.Tetapi yang pasti,dia betul-betul ingin mengenali diri Rin.Rin betul-betul rasa terharu dan bersyukur atas pertemuan itu.

Begitu lama mereka bersembang sehingga tidak sedar hari petang sudah bertukar menjadi malam.Dan lelaki itu bercadang untuk menemui Rin pada besok malam.Baginya tidak elok jika tidak mengenalkan dirinya kepada keluarga Rin.Tidak ada bantahan bagi Rin,ia hanya menganggukkan kepala tanda bersetuju.




*Tiba di rumah*


"KRING KRING~!" Telefon berbunyi setelah sahaja Rin pulang

*Hai.. siapa lagi menelefon malam-malam ani?*persoalan dihatiku*

"Hello~?"

"Hello~.. atu rin kah???"

"awu~ ani rin~ atu siapa??"

"eehhhh~~~ rinn~ aku wah si fina~,ku dangar kau sudah keluar dari wad,iatah ku telefon ani"

"Oh kau fina,suspense kau ani eh,.. eheh awu,mun sudah ku menjawap telefon ani,balik tah ku sudah ni,eheh,baru jua ku sampai,mana kau??inda ada tadi ku nampak kau"

"eheh~ sampat lagi loyar buruk tu,astah..,ehh.. syukur tah eh,ijap ku bah kau ah,susah hatiku,sorry.. tadi inda ku dapat datang~ sibuk ku bah,ada meeting tadi,by the way macam mana tah kau? okay sudah?makan kau sudah?"

*Sembang punya sembang,tidak sedar hari sudah larut malam*


"eh bah fina,tidur tah eh,akhir jua sudah ni kau ah,eheh,inda lagi sadar bah ketani cerita-cerita ah..by the way esuk datang ke rumah ku,aku kan kenalkan kau dengan someone.eheh"

"Bah,aku pun kan tidur ne,awu bah esuk ada ku datang tu,cali jua kau ani,kana tahan dihospital pun sampat jua cari kenalan baru.eeheh"Kata fina sambil mengusik.

"ahah..,biasa~,bah tidur ku dulu,malas ku melayan kau ani,kan menyaya aku saja,eheh" balas Rin.

"jangantah marah nah~ haha.. bah okay.. bye.. assalammualaikum?"

"okay~ wa'alaikumsalam"

Sebaik sahaja Rin meletakkan telefon itu ketempat asalnya.

Tiba-tiba...

"TIK!"


"AH!!? alamak~~"