WHAT'S ON MY MIND?



"Enjoy reading my lovely visitors :D ,
Thankyou for your time,and please come again :D "





Friday, February 27, 2009

Indahnya Cinta *9*


"Heyyy??? Rinn~~ how are you beautiful?? hehe" suara farid membuat Rin terkejut dan tersenyum.

"I'm good Encik Farid~ hehe.. ke mana tadi? inda kedengaran suara encik Farid dari tadi.." jawab Rin

"ohh.. rin~ stop lah pakai Encik-encik.. tani kan friend~~,hmm.. anyway,tadi farid ada urusan sama syahira..,ohhh yeah, ikhwan,sini wah.. inda apa-apa kali ah,kamu ku anggap kawan ku sudah ni,so inda payah takut-takut lah sama aku. hehe" Jawab farid sambil mengajak Ikhwan borak bersama kami.

"okay tu bui.. heheh.." sahut Ikhwan sambil menggenggam tangan Rin dengan erat.

"hehe.. hmm.. inda bah.. bila rin keluar wad? do you feel better now??" tanya Farid.

"ohh.. hehe.. actually iatah yang kan ku bagitahu ni arah you guys semua~ but.. rin tunggu mama,papa and Fina dulu~~,and yeah i feel better berabis sudah.. hehe" jawab Rin gembira

"okayy thats good..,.iakahh?? ehh.. i think ada ku nampak tadi your parents and fina di luar rin~,kajap ah.. aku panggil ah~" kata farid lagi,sambil ia beredar dari situ memanggil keluarga Rin.

"sayanggg~~ hope its a good news~~ me mahu jaga sayang if sayang dah balik nanti~" kata Ikhwan dengan manja.

"heheh~ awu.. dangarlah karang apa yang kan me bagitahu,and awu~~ jaga tah~ but~~ jangan tah jaga full time..~ tired jua sayang tu..~ keraja lagi~,inda pandai rest karang..,time sayang off day saja jaga me,if hari-hari biasa,melawat saja ah..? hehe~" jawab Rin dengan lembut.

"ehhhh~~ me mahu jaga juaa~~ inda kira~~~,if sudah me sayang ani,apa-apa saja me sanggup sayang~~,but trust me lah~ me jaga sayang time your parents ada saja~ if inda,no way~ inda peadah-peadah kawin free karang..hehehe" jawab Ikhwan nakal dan manja.

Kata-kata ikhwan membuatkan Rin betul-betul geli hati,dan Rin hanya mampu melemparkan senyumannya yang mesra kepada Ikhwan,lalu Ikhwan balas dengan satu cubitan nakal di pipi Rin. Sedang mereka asyik bergurau-senda..

"lai~~ sayangg~ napa panggil mama sama papa??~~" kata mama Rin,lalu mama dan papa Rin memeluk Rin erat.

"mama~ papa~ fina~ Ikhwan and farid~~~,rin ada something kan bagitahu~,tadi~ kata nurse atu~ keadaan rin stabil sudah~~ and insyaallah rin buleh balik esuk~,iatah nunggu jawapan doktor lagi lah besuk..~~" kata Rin kepada mereka sambil merasa suka dan gembira.

"ahh.. baik jua tu laii~ syukur alhamdulillah~~" kata mama dan papa Rin lagi campur suka.

"iakan rin?? woah..!!ee.. happy berabis jua ku tu if kau balik.. eheh" kata fina dengan jeritan gembiranya.

"awuu ehh..,amin tah sayang dapat balik esuk~ at least kami semua happy jua kalau sayang di rumah dah~ that means sayang dah baik~ yeyyyy~" kata ikhwan.

Rin hanya mampu tertawa,tidak dapat diterangkan dengan kata-kata bagaimana bahagianya mereka waktu itu.

"rin~~ hehe~ if balik.. farid still jua buleh lawat rin di sana kan?~ we're still friend kan?" tanya farid.

"haha.. apalah farid ni,of course lah buleh..~~ yup,ketani masih jua kawan~~" jawap Rin sambil tertawa kecil.

Suasana di dalam bilik wad pada hari itu di kerumuni dengan rasa kegembiraan dan keriangan,mereka sungguh rasa suka mendengar berita ini.Mungkin kah hari esok  Rin akan pasti pulang.Rin tidak sabar rasanya menunggu hari menjelang esok.


"Farid,Boleh ku cakap sama kau di luar kajap??" tanya Ikhwan kepada Farid.

*Ehh.. Kenapa Ikhwan ni uh??* tanya Farid di dalam hati
 

Rin hanya menghiraukannya,kerana Rin sudah asyik berborak dengan Fina,mama dan papanya.

Sebaik sahaja mereka menjejakkan kaki di luar,Ikhwan dan Farid pun terus duduk di bangku kayu yang terpacak di tepi pintu wad.

"Farid,aku tahu,gerenti kau tekajut,kenapa ku panggil kau keluar ni kan??,Actually.. aku ada something kan bincang sama kau,dan lagi,i need your help jua.." kata Ikhwan

"Uh?? apa tu boiii??.." Tambah lagi persoalan di dada Farid.

"Sebenarnya..,aku ada surprise untuk si Rin bila ia balik dari wad ni,if aku seorang ganya,gerenti jua inda menjadi tu,thats why tah aku minta tolong arah mu,but atu pun kalau kau mahu lah.." tambah Ikhwan lagi

"bahh.. aku okay ni boii.. but surprise apa tu?? hehe.." jawab Farid sambil tersenyum

Lalu Ikhwan pun terus menerangkan rancangan yang telah di aturkannya,tetapi sebaik sahaja semuanya sudah jelas,Farid terus sahaja terdiam dan kaku.

"woii.. Farid... farid.. do you hear me??" kejut Ikhwan

"ahhh?? apa tadi boi??.." jawab farid sambil tertawa kecil

*astahh.. kenapa ia anak ani* curiga Ikhwan di dalam hati.

0 comments:

Post a Comment