WHAT'S ON MY MIND?



"Enjoy reading my lovely visitors :D ,
Thankyou for your time,and please come again :D "





Sunday, February 8, 2009

Indahnya Cinta*5*

Sejak kejadian malam itu,Rin langsung tidak boleh buat kerja didalam office,kerana Rin sudah tergila-gila dengan Ikhwan,yang berbadan sasa dan tinggi,berkulit putih,raut wajah yang sangat kacak senyuman yang menawan,Tetapi Rin belum pasti dengan perasaan itu,Rin takut Ikhwan hanya pandai bermain dengan kata-kata,Rin lalu menghentikan hayalanya lalu membuat kerjanya .
Rin hanya seorang office girl,dimana Rin menjadi seorang pembantu peribadi Encik FaridQhairin,iaitu Majikan Rin.
Farid ini seorang majikan yang paling berdisiplin
dan bertanggungjawab,suka sangat perpakaian kemas,ditambah lagi
dengan kulitnya putih melepak dan kacak,kerana Farid berdarah campuran Vietnam dan Belanda.Tetapi Farid juga beragama Islam dan dapat bertutur bahasa Brunei.
Farid ini Boleh juga dikatakan majikan
yang paling tegas,tetapi meskipun dia ini tegas,dia tetep juga memahami hati anak-anak buah pekerjanya.Sebab perwatakan dan penampilan dia inilah yang membuatkan semua wanita-wanita dalam office tergilakannya. Tetapi Rin tidak berminat langsung,sebab Farid selalu sahaja membulinya,apa sahaja yang di buat
kadang-kadang tidak menyenangkan hatinya,dan lebih teruk lagi,Rin disuruh membeli makanan tengahari untuk semua stuff dalam office
itu.Kalau Rin terlambat sedikit,Farid dan satu office akan naik bengang.
Ada ketika itu RIn mula rasa hairan,Farid hanya bersikap ramah dan mesra pada perkerja lain,tetapi dengan dirinya dilayan seperti orang hina.Bukan setakat itu sahaja Rin juga jadi kuli kepada Encik Syahira Natasha iaitu tunangan encik
farid.Syahira ni seorang pereka fashion,cantik,berbadan tinggi dan
kurus seperti macam model iklan.Tetapi perwatakan yang sangat gedik dan berlagak baik dan sopan membuatkan Rin menyampah.
Ada kalanya Syahira mengarahkan Rin kemas kini fail rekaan fashionnya.Rin terpaksa menurut,kalau tidak Farid akan naik bengang kepada Rin,walaupun Rin tahu itu luar dari bidangnya,Rin hanya Redha dan bersabar.
 "ZMF Holdings"ialah tempat Rin berkerja dan sudah masuk 5 tahun Rin berkerja dengan syarikat itu.Dimana dipunyai oleh Datuk Zain Coles iaitu papa kepada Encik farid.Dipendekkan cerita,Rin sudah Tekad hendak berhenti sahaja dari syarikat itu.Sebab, Rin sudah tidak tahan lagi dengan orang-orang office yang suka membanding manusia yang hina diketepikan dan yang berpangkat diutamakan.
 
"Kring kring~~! Kring kring~!" semena-mena telefon office Rin berbunyi.
 
"Hello? ZMF Holdings,Siapa disana?" Jawab Rin.
 
"Hello? Rin kah tu? ni Ikhwan lah sayang~"
 
"oh.. you.. Macam mana boleh tahu numbor telefon di office rin~?"tanya Rin pada ikhwan terkejut
 
"eheh~ fina yang bagi,tadi me kerumah you,fina saja ada,ia cakap you keraja,so me minta lah numbor office you,Hmm.. Free you lunch time ani?ketani lunch sama-sama.. mahu?"jelas Ikhwan sambil mengajak Rin
 
"Oh.. Ehehe.. Nakal you ah,sampat lagi minta tempat fina tu..,hm..lunch ani?,okay~ me free pulang~"jawab Rin,suka.
 
"okay karang me ambil you di office okay,Bye sayang"
Setelah habis bersembang ditelefon dengan Ikhwan,Encik Farid muncul dihadapan Rin dan lalu berkata.
 
"Rin.. Mana Fail yang saya suruh kamu siapkan kelmarin?"tanya Farid
 
"ohh sekejap ah~.. hmm.. ni nah,dah rin siapkan semua yang encik farid suruh tu"jawab Rin sambil menghulurkan fail tersebut.
 
"ohh.. thank God!,pikir saya kamu belum siapkan tadi,pasal ada meeting time lunch ni,So saya mahu kamu ikut saya meeting,and bawa documents yang penting.paham?"arahan Farid
 
"ohh.. taaaa... taaappp..."Rin serba salah
"hmm? any problems?"tanya Farid
 
"taaappii~ rin ada janji sama kawan kan lunch"Jelas Rin
 
"Rin,Look!! if you want to stay longer with this company,you must think of leaving your friends!.CLEAR?!"kata Farid dengan tegas.
"hhmmm.. okay Mr.Farid, i will"jawab Rin hampa.
 
"huhh~ Look Rin.. Saya inda ada niat kan memarahi kamu atau melarang kamu,tapi please,This job is important... We've to win this,ok?, see ya karang ok"Pujuk Farid dengan penjelasannya.
 
Setelah sahaja Encik farid meninggikan suaranya kepada Rin, Rin merasa sangat takut.Tetapi Rin tahu,disebalik ketegasan Farid itu,ada tersimpan rasa simpati
dan memahami,Mungkin Farid sangat tertekan dengan kerja.Sebab itu Rin juga yang jadi mangsa.Rin tidak tahu apa harus dikatakan kepada Ikhwan tentang hal itu,Lalu Rin terus
menelefon Ikhwan dan menerangkan kepadanya sebab tidak boleh menemankannya lunch petang ini.Sebaik sahaja Rin terangkan,Ikhwan pun berkata,
 
"Its okay~ me paham,lagipun.. Banar jua,Your job is more important.Don't worry about me ok.Me boleh lunch sama kawan me"jawab Ikhwan yang memahami Rin
 
"Sure~?? ohh.. thanks,pasal you paham kan situasi me macam mana,So.. maybe next time saja,if me inda busy okay~? bye"Kata Rin dengan rasa lega.
 
Kini Duduknya Rin dikerusi persidangan,dan dikelilingi oleh ahli-ahli koprat yang ternama,dan telinga yang mendengar segala perbualan mereka untuk mendapatkan projek yang berjuta nilainya.Tetapi sayangnya Rin Langsung tidak paham
bahasa ahli-ahli koprat yang sangat pakar tentang
urus niaga.Jadi Rin hanya mampu mendiamkan diri,sambil membantu Encik Farid mengambilkan document-document yang diperlukannya.
Sehabis sahaja dari persidangan tersebut,Rin teruslah pergi ke mejanya,untuk mengisi perut yang kosong,dan tiba-tiba Rin rasa hendak pitam,separuh dari kepalanya terasa macam dihempas oleh batu,penglihatan semakin hilang,dan Rin tidak sedarkan apa-apa lagi..
dannn..aaaaa..
"BBBBUUUFFFF!!!!!!"

5 comments:

Erma Amalina said...

how come perempuan tuu leh pengsan.. hmmm... *thinking* owhh by the way.. what did u mean by "sangat ahli" first time dangar babe.. hehehe.. maksud mu sangat arif kah? okay my compliment.. chehhh.. cara penulisan bagus.. Good!! full sentences lagi tuu.. mudahh difahami.. better than yang dulu.. dmana belajar? tell me lahh.. ;) pokoknya the way u writing the story betul2 cantekkkkk.. and aku rasa macam membaca buku novel.. keep it up Ayuni aka eyun.

From Erma Amalina.

Erma Amalina said...

Owhhh sebelum ku lupa... i like watak Farid Qhairin.. Cool.. inilah laki2 yang ku cari selama ane... hahaha

Eyun said...

ahahaahh~~~ gatelll:P:P btw.. awo Ahli 2 arif ba.. na ku tepikir g,telampau syok dah beceta ba.. hahahah

Eyun said...

Btw thnks yeah.. akan ku improve lagi ceta ku 2.. if kurang 2,tagur2 ja.. u knw,kritik 2 tah membina.. ahahh;)

Erma Amalina said...

awuuuu lurus tuuu... kritik yang membina.. nyahaha.. owhhh arif panya... hehehe.. iatahh kau tuuu tlampau excited banar kan mbuat ceta.. haha bahh aku tunggu next episode ;)

Post a Comment