WHAT'S ON MY MIND?



"Enjoy reading my lovely visitors :D ,
Thankyou for your time,and please come again :D "





Sunday, February 1, 2009

Indahnya cinta








Sayup kedengaran pukulan ombak dipantai jerudung,aku dan dia duduk termenung melihat betapa indahnya reka ciptaan tuhan yang satu.Sambil kami berkasih-kasihan,dipantai inilah saksi pertemuan kami buat kali yang pertama.

"you sayang kan me kah?~" kata Rin kepada si dia

"of course lah me sayangkan you,cuba you lihat,sanggup lagi me jumpa you" sahutnya kepada Rin


Dan begitulah seterusnya kemeseraan yang kami ucapkan semasa pertemuan yang istimewa itu.Dan tiba-tiba..

"ehh.. berani orang atu mengacau motor me! sekajap uh,u jangan kemana-mana,tunggu me disini,karang u pun dikacaunya.paham?" Kata Kekasih RIn


"awu paham.. bisai-bisai yanggg~" kata Rin kepada kekasihnya


lalu ia pun beredar dari situ,dan tiba-tiba,mereka pun bergaduh,dan Rin tidak mampu untuk berbuat apa-apa.. melainkan..


"tolongggg!!!!! tolong~~!! sudah! cukup!" jeritannya sambil meminta pertolongan

Dengan sepantas kilatnya ada seorang lelaki tua mendamaikan mereka,sehinggalah selesai pertelingkahan tersebut,lalu Rin melangkahkan kaki,dan berlari sekuat hati dan terus memeluk kekasihnya itu.

"sayang inda apa-apa?" kata Rin dengan nada yang cemas dan sedih

lalu jawab kekasihnya,"nada apa-apa~ me okay~ sikit saja ni.. don't worry..,by the way,kenalkan..,ani my dad"

"ohh.. your dad,assalammulaikum uncle?" kata Rin sambil tersenyum

"waalaikumsalam..,ehh.. inda bah.. macam mana buleh jadi macam ani?" kata lelaki tua itu


"ni durang yang kacau motor uh,antah kan mencuri kali durang ani" sahut kekasih Rin lagi

"ohh macam atu rupanya,romantic banar durang ani,bah nurse,baik tah injik tidur bisdia ani,makin menjadi karang lagi mental durang ni" kata lelaki tua itu lagi

"bah doktor,lagipun tadi sudah ku bagi durang makan ubat,ni masa untuk durang bangun pulang ni,bah baik tah dinjik dulu" kata jururawat tersebut.



Bersambung..

0 comments:

Post a Comment