WHAT'S ON MY MIND?



"Enjoy reading my lovely visitors :D ,
Thankyou for your time,and please come again :D "





Wednesday, September 30, 2015

Indahnya Cinta *17*



"Sayang anak mama ani~, Rin sedia banar ambil keputusan untuk pembedahan mata esuk?,
mama bukan apa~ Rin atu baru sahaja melahiran Arrisa kan? pantang pun baru kan mula,sakit pun balum habis.." Tanya  mama Rin Risau.


"Awu maa~ Rin tahu~ tapi Rin inda apa-apa ni~ rin janji okay? Rin masih dapat tahan~. dont worry okay? Sayanggggg~ mama~ mwaaahh! heheheh" Jawab Rin sambil menenangkan hati mamanya sambil memberi kecupan mesra di pipi mamanya tersayang.


"tuuuuu~ mama ingau ia main-main lagi kan? heheheh. masih lagi manja anak mama ani~ dah ada baby pun masih mahu manja lagi.. ehhh~ heheh" Usik mama Rin sambil mencubit hidung rin perlahan.


" Maaaaa~ mestilahh~ im your only daughter okay ma? siapa lagi kalau bukan manja arah mama sama papa~ heheh" Jawap Rin sambil memeluk tangan mamanya.


Sedang Rin dan mamanya bergurau senda, Arrisa pun menangis.


"nah tu Rin, karing lehernya tu, baik tah bagi kanyang dulu cucu mama ni~ karang mencari ia rin mun start bedah karang,kesian cucu nini ni~" Mama rin mengangkat Arissa dari tempat tidurnya.

Rin Hanya tersenyum dan menggapai anaknya dengan bantuan mamanya,dan lalu menyusukan Arissa sampainya tertidur lena semula.


Selang beberapa waktu, Rin pun dimasukkan kedalam Wad pembedahan,Seluruh keluarganya Hanya mampu berdoa kepada Allah semoga pembedahan itu berjaya,
dan Semoga Rin akan kembali sihat seperti dahulu.




Bandar Seri Begawan, 2:35petang.
*Selepas Kejadian kemalangan Ikhwan*


"Miss Syahira,your mission is accomplished! haaa!" Suara selumber dan senyum sinis Lelaki berpakaian serba hitam dengan memakai kacamata hitam menyuru kerarah Syahira Natasha.


" haha! goodjob!, i never felt so alive! oh my god! hahaha. oh by the way, here is your payment with extra bonus lagi, and im really satisfied. i will call you if i ada job lagi yeah?
 Now off you goo. chop chop!" Muka puas Syahira dengan nada ketawa seperti kerasukkan sambil tangannya menghalau lelaki itu pergi.


*Baru puas hati ku! rin rin~.. im gonna win it! hahaha baru puas hatiku c ikhwan mampus and kau jadi janda hahaha,im gonna ruin your life bit by bit* Kata hati Syahira yang dah sama seperti hantu.



Hospital RIPAS,Gadong
Petang ini..


Tangan sudah berpeluh,jantung berdenyut tidak berhenti,duduk dan berdiri takut menanti tibanya Rin,adakah selamat atau sebaliknya.
Mama dan papa Rin dan juga sahabat karibnya Fina dan Farid juga tidak sabar menunggu keputusan pembedahan Rin itu,disamping itu juga,
mereka tidak putus-putus berdoa kepada Allah agar pembedahan ini berjaya. Selang sahaja beberapa detik,
Doktor pakar yang mengetuai pembedahan tersebut menyuru kearah mereka, dan berharap mereka tabah,dan dari keputusan itu,
dia memberitahu..



"Alhamdulilah,Syukur dengan limpah hidayah Allah, Anak tuan dan puan Di bagi peluang kedua untuk melihat suasana Alam ciptaan Allah ani,
ganya,Puan dan Tuan diharap besabar,dengan keadaannya masa ani balum lagi setabil,dan balum lagi buka balutan matanya.Jadi saya harap Tuan puan jangan bawa ia banyak begarak atau becakap dulu.atu saja" Senyum dan ramah mesra Doktor tersebut kepada keluarga Rin.


"Ya Allah! syukur ya Allah!,terima kasih doktor~" Tangisan mama dan papa rin. Begitu juga dengan Fina dan Farid, Mereka terlalu gembira dan bersyukur.
Farid terlena sebentar melihat kegembiraan keluarga Rin,keseronokan,kesyukuran yang tidak terhingga,sampaikan dia membayangkan Ikhwan juga berada disitu,alangkah bahagianya hati Ikhwan jika,
Isterinya yang dicintai menatap wajahnya semula. Farid hanya menahan airmatanya,dan bertekad didalam hatinya


*Bro, Dont worry, i will take care of your wife and your cute lil daughter sama macam aku protect kau,
and i will find out siapa bangsat yang hit and run the other day! ku janji bro.
i wish you can see this moment right now* Termenung panjang lalu Duduk Farid dibangku luar bilik pembedahan.


Setelah bergilir-gilir mereka melawat Rin yang sudah dimasukkan didalam wad.Selang beberapa waktu Mama dan papa Ikhwan pun datang melawat,
Muka mereka terlalu cemas dan kuatir,tetapi Farid sudah menerangkan kepada mereka bahawa Rin telah selamat dibedah dan menyuruh terus masuk ke wad,dan terus melihat keadaan Rin,
kegembiraan semakin terasa.



"Inda lagi Aunty and Uncle telawat Rin masa melahirkan hari atu,maklum tah,masa Mulah Ikhwan inda ada ani, Penyakit uncle tu menjadi-jadi,
tapi syukur tah jua,masa ani makin sihat,iatah kami tarus melawat ni,kan melihat si cucu tarus" Kata Mama Ikhwan kepada Farid.


"Ani sure Uncle sihat sudah?,Inda apa Aunty,Uncle. Rin pun Faham jua tu,Lagipun Masa Ikhwan Meninggal that time,Rin macam inda stabil emosinya,inda ingau apa-apa lagi time tu.
Tapi ani pun Alhamdulilah ni okay sudah,Duduk tah sini saja dulu" Jawab Farid dan mengarahkan mereka duduk.


"Syukur Farid,Sihat sudah uncle tu. Awu ani nyaman hati sudah lihat Rin selamat" Senyum dan jawab mama Ikhwan.


Setelah habis berbual,Mama dan papa Rin pun bersalaman dan berbual panjang dengan mama dan papa Ikhwan,Nampak dari sebalik wajah mereka seri kasih dan sayang tidak terkata,dan buat pertama kalinya mama dan papa Ikhwan menatap wajah Arissa yang sangat comel.
Bertuahnya bayi comel itu dapat mengikut wajah Rin dan Ikhwan.Ciuman dipipi Arissa tidak terhenti dan tangisan kegembiraan,Farid dan fina dan yang lain hanya
melihat dan hanya menahan airmata mereka, dan sebelum mereka semua beredar dari untuk pulang kerumah,
mereka tersentak,apabila datang seorang lelaki muncul.



"AHHH? WWwwhaaaa.... the? whaa..? oh" Belum pun Fina menghabiskan ayatnya,dia pun jatuh pengsan.


0 comments:

Post a Comment