WHAT'S ON MY MIND?



"Enjoy reading my lovely visitors :D ,
Thankyou for your time,and please come again :D "





Wednesday, March 5, 2014

Indahnya Cinta *14*



"Apa? sudah siap? bagus!,hantar ke office saya petang ani jua okay?" Arahan Syahira natasha tersenyum sinis dengan rasa berpuas hati.


Cuaca sangat mendung ketika itu,angin bertiup perlahan dan suasana sangat tenang dan aman.Rin menikmati keindahan ciptaan tuhan dihalaman  belakang rumahnya, sambil menutup mata dan menggosok perutnya,dia tersenyum,melamun jauh memikirkan bayi yang dikandungnya dan berkata didalam hati,


*Sayang mama~,sayang mama buat apa tu?hehe mama inda kisah anak mama babyboy or babygirl~ yang penting mama sayang anak mama~ cepat-cepat keluar okay? heheh*


Begitu jauh Rin melamun,tiba-tiba bahunya disapa, Rin mula merasa panik,


"Siapa tu?,sayang kah tu?" Tanya Rin dengan rasa takut


"eh? pandai teka bini me atu~ hehe, awu sayang~ me ni.." jawab Ikhwan sambil tersenyum melihat telatah comel isterinya lalu mengucup pipi.


"sayang ani.. eeee. nakal kan. hehe jangan macam atu lagi bah~ takut Rin tu sayang~,anyway.. awal sayang balik kerja?" kata Rin sambil tertawa kecil.


"okay okay~ sorry~ me inda buat macam atu lagi,promise. hehe. Awu~ awal me balik today pasal me kan jaga bini me yang cantik ani~ and our baby~" jawab Ikhwan lagi sambil meletak tangannya ke perut Rin lalu tersenyum.


"aww~ so sweet of you sayang~. sayang mau makan? Rin siapkan~" Tanya Rin lagi


"its okay,me kan pandai masak~ hehe me buleh masak sendiri~,payah jua tu sayang kan masakkan me~kesiann my wife~ hehe" kata Ikhwan manja

"sayang ani~ walaupun Rin inda nampak and ada baby ni~ Rin masih handal memasak okay? heheh" usik Rin


Mereka terus bersenda gurau dan lalu Ikhwan mengajak Rin masuk ke dalam rumah dan membuat kejutan kepada Rin yang dia sudah pun menyediakan makan petang
untuk mereka berdua.


"sayang~ surprise~ me sudah sediakan makan petang for us~" kata Ikhwan kepada Rin sambil memimpin tangan Rin dan mendudukkan Rin dibangku.

"oh my god..! sayang~ eee.. inda bagitahu Rin ah~ hehe thank you sayang~" terharu Rin campur gembira

dan belum sempat mereka menjamah makanan,tiba-tiba telefon bimbit Ikhwan berbunyi.


*Beep Beep Beep*

"Asalamualaikum? hello? Ikhwan here" Jawab Ikhwan.


"Walaikumsalam,Hello Ikhwan,Ani P.A Miss Syahira Natasha tunang Farid,Encik Ikhwan busy petang ani?" Sahut penolong kanan Syahira Natasha.


"Yeah saya busy Lunch sama Wife saya,May i know what is it all about?" kata ikhwan penuh tanda tanya.


"Kalau Encik Ikhwan mahu tahu sebab apa,Sila datang ke office Syahira,at Fashion House,Gadong, petang ani,pukul 3" jawab penolong syahira Natasha lagi dan
terus memutuskan talian telefon tersebut.

Ikhwan terus terdiam sehingga Rin menanyakan dan dberitahunya masalah kerjanya,
lalu memaklumkan kepada Rin dia harus bergegas ke pejabatnya dengan segera.Rin hanya menerimanya dengan rasa tenang dan memahami keadaan itu,
dan mengarahkan Ikhwan untuk pergi,dengan melemparkan senyumannya yang sangat Ikhlas dan manis kepada suaminya.

"tapi sayang~ habiskan makan dulu okay?"kata Rin lagi.

"Sorry sayang~ i dont think sampat me makan~,sayang habiskan makan saja dulu~ dont wait for me okay? karang baby dalam perut ni lapar~ kesian kan~?"Jawab Ikhwan sambil mengusik manja.
Rin hanya mengangukkan kepalanya,dan lalu mencium tangan Ikhwan sebelum ia bereder dari situ.


Tibanya Ikhwan terlebih awal ditempat yang dijanjikan oleh Syahira Natasha.Jantung berdegup kencang dan perasaan ingin tahu didalam hati Ikhwan semakin membara,
resah dan gelisah sehingga sering kali melihat jam tangannya.Belum pun habis debaran didalam hatinya,seorang wanita muncul dihadapannya,dan terus memperkenalkan
dirinya Penolong Syahira Natasha,

"Encik Ikhwan,im P.A miss Syahira Natasha.Encik Ikhwan boleh ikut saya ke office nya okay?,i'm sure ia pun inda sabar kan jumpa Encik Ikhwan,cos'..She's expecting you,Please come with me" Kata Penolong syahira Natasha dan lalu mereka menuju ke tempat yang sepatutnya.

Setibanya Ikhwan,Syahira tersenyum sinis dan terus mengarahkan ia duduk di bangku sofa yang sudah disediakan.

"Yes Ikhwan,have a seat and make yourself comfortable.well lets just straight to the point,Here! take a look,atu semua bukti yang your wife atu inda setia,
and jangan pikir yang Farid my fiance inda ada hubungan sama your wife dibelakang you okay?hah.."perkataan yang sangat menusuk kejantung Ikhwan yang dilemparkan oleh Syahira Natasha.


"What? apa ni syahira? apa semua ani? dimana aku kan tahu semua ani banar? kau jangan kurang ajar syahira! Rin wife ku,walau apa pun terjadi aku tetap pecayakan ia,
ia saja wife ku dunia akhirat syahira.. apa tujuan mu buat macam ani?bukan kah kau sudah putus tunang sama farid isn't it?! jawab syahira!!"Ikhwan terus naik bengang dengan syahira sambil menujuk muka syahira dengan jari telunjuknya.

"wife mu?setelah kau melihat semua bukti yang ada ani kau masih inda pecaya?and dont you dare cakap me bakas tunang Farid! he'll always be mine!,
jangan harap wife mu c Rin atu belagak baik okay? mun dasar muka perampas tu,perampas jua!" Syahira Natasha naik marah dan mengukuhkan lagi kata-katanya.


Ikhwan terus melemparkan satu tamparan hebat kepada syahira dan lalu berkata,


"walaupun beribu gambar kau taburkan ke muka ku,atu inda kan membuat ku pecaya selagi inda ada bukti didepan mataku! What kind of girl are you syahira?!!
apa kau banci sangat dengan wife ku sampai ani kau tunjukkan arah ku?yes gambar ani buleh buat aku sakit hati,tapi aku lebih pecaya wife ku and kawanku
Farid,aku pecaya durang bukan jenis macam yang kau lihatkan ani! kau ingat syahira,selagi ku hidup,aku inda akan benarkan siapa-siapa pun menyakiti Rin,Paham?!"

Ikhwan pun berlalu dari situ dengan rasa yang sangat marah dan kecawa. Syahira hanya terdiam sambil menahan rasa sakit dimukanya akibat dilempang oleh Ikhwan tadi.Tetapi semua itu
makin membuatkan Syahira Natasha semakin berdendam,ia tetap tidak akan berputus asa.

*kau ingat kau siapa Ikhwan? kau belum kenal aku siapa.Aku tetap akan musnahkan hidup Rin sampai ku puas hati,Lihat saja plan ku seterusnya* Hasutan didalam hati syahira Natasha.


0 comments:

Post a Comment